E2a

Hur man läser i svagt ljus

Vissa människor hävdar att läsa i svagt ljus gör synen försämras snabbare, medan andra kommer att hävda att läsa i svagt ljus har samma effekt som att läsa i starkt ljus. Oavsett läger du sidan med är dock det faktum att vissa människor helt enkelt föredrar att läsa på dimmer områden, som vanligtvis är mer avkopplande och har bättre atmosfär. Om du vill läsa i svagt ljus, här är hur.

Ögonhälsa

Ögonhälsa. Först av allt, få en checkup med din optiker. Minderåriga människor ska få sina ögon kontrolleras minst en gång per år, så att ögonproblem kan åtgärdas tidigt. När du når 18 års ålder, men är det oftast tillräckligt för att få en tid hos din ögonläkare en gång vartannat år, särskilt om du har friska ögon. Tidigare 60 års ålder, men bör du få årliga öga checkups igen.

Få läsglasögon

Hur man läser i svagt ljus. Ögonhälsa.
Hur man läser i svagt ljus. Ögonhälsa.

Få läsglasögon. Det finns många människor som har svårt att läsa liten text. Om du är en dessa människor, är den första tillvägagångssättet för att få läsglasögon. Det finns två typer av läsglasögon som du kan använda - de receptbelagda läsglasögon och glasögon förstoringsglas. Glasögonlupp kommer inte att hjälpa åtgärda din ögonsjukdom, men kommer att dramatiskt förstora texten hatten du läser så att du kommer att kunna läsa det lätt. Glasögon, å andra sidan, är speciellt avsedd för din ögonsjukdom, oavsett om du är nära seende eller långt synskadade. Droghandel vanligtvis säljer förstoringsglas glasögon. Se till att du leta efter en som du är bekväm med, speciellt om du planerar att läsa under längre tidsperioder.

Uppdatera dina läsglasögon. Bara för att du har köpt läsglasögon betyder inte att du kan fortsätta att läsa så mycket du vill. Du bör också kontrollera när dina ögon börjar bli suddiga igen. Ögonen kommer naturligtvis försvagas med tiden, vilket är varför du bör uppdatera dina läsglasögon.

Läslampor. Ett av de viktigaste verktygen för att hjälpa dig läsa i svagt ljus är lampor. Lamporna kommer att behålla den omgivande stämningen i svagt upplysta rum, men kommer att ge en fokuserad och mjuk stråle av ljus på den bok som du läser. Välj dina lampor noga, eftersom du kommer att använda dessa för mycket läsning. Prova att experimentera med lätt färgade lampor som grädde färgade lampor, som sägs göra människor mer uppmärksamma än lugn. Använd inte lampor som är för ljus, eftersom dessa kan vara irriterande för ögonen.

Blinka ofta

Blinka ofta. Blinkar ofta kommer att se till att dina ögon hålls fuktig och släckt. Detta är särskilt viktigt om du läser långa rapporter eller böcker. Om blinkar är inte tillräckligt för att återfukta ögonen, bör du försöka använda ögondroppar.

Ögonhälsa. Få läsglasögon.
Ögonhälsa. Få läsglasögon.

Slutligen, se till att du tar ögonen pauser under långa läsning sessioner. Var 20 minuter, bör du titta bort minst 20 sekunder. Detta kommer att hjälpa kalibrera dina ögon och göra dem skarpare. Bortsett från ögat raster, bör du också ta en paus från behandlingen efter varje timme eller så.