E2a

Hur man läser Drumline musik

Att veta hur man läser en Drumline musik ark är en mycket viktig del av att vara en trummis eller en medlem av en slagverk band. Även om vissa människor skulle hellre förlita sig på sina talanger och instinkter i trummor, kan läsa Drumline musik gör en trummis liv lättare, och kan få dem att uppskatta olika typer av låtar bättre. Om du är en blivande trummis eller om du vill lära dig detta även om du redan är en professionell, här är de saker du behöver göra.

 • Bekanta dig med musiken arket. En Drumline musik ark kan bestå av en enda rad, eller så många som fem rader. En serie av linjer kallas också en "bar", och de noter placeras på valfri plats, över eller inom dessa linjer.
 • Identifiera taktarten. Detta är oftast identifieras med en bråkdel, och normalt finns på vänster sida av baren. I Drumline användning är den gemensamma taktart 4/4 eller gemensam tid, så att du antingen se denna fraktion eller bokstaven C. När ingen tid signatur är närvarande, anta att du behöver använda gemensam tid.
 • Identifiera hi-hat tecken. Dessa tecken är lätta att erkännas som de är finns ovanpå den allra första raden i baren. Det är märkt med bokstaven X, snarare än en punkt som i vanliga noter.

  Hur man läser drumline musik. Bekanta dig med musiken arket.
  Hur man läser drumline musik. Bekanta dig med musiken arket.

  När det gäller hi-hat fot, det är märkt med ett X och placeras rakt under den sista raden i baren.

 • Identifiera cymbal tecknet. Liksom hi-hat, är användningen av cymbal också placeras ovanför baren, men det är ofta ovanför hi-hat symbol. Det kan märkas med ett X eller med en diamant. Den senare används när du behöver göra en klocka stroke.
 • Identifiera Tom tecken. Symbolen för när du använder Toms placeras i mitten utrymmet mellan raderna. Dessa är märkta med den normala symbol för en notering. Du kan se dessa symboler i den översta utrymmet går ner till det tredje rummet. Dessa representerar höga tom, medium tom och låg tom, respektive. Om musiken kräver mer än tre pukor och du har dessa ytterligare toms finns, se fjärde och femte utrymmen.
 • Identifiera virveltrumman. Detta också är märkt med en lapp. Symbolen placeras i mitten av linjen.
 • Identifiera bastrumman. Detta identifieras med en vanlig anteckning symbol och placeras på den sista raden i baren.
 • Identifiera de använda anteckningar. Det finns ett antal sedlar som används i Drumline musiken. Du har fjärdedelsnot (punkten är ansluten till en rak vertikal linje), en åttondelsnot (den vertikala linjen har en enda svans på toppen), 1/16 not (den vertikala linjen har två svansar på toppen), triplett (tre fjärdedelar anteckningar i samband med en horisontell linje), och ett spöke not (samma som en fjärdedelsnot men storleken är mindre).


När du har all nödvändig kunskap

När du har all nödvändig kunskap, stannar inte där. Börja träna med en mängd Drumline musik ark, läsa dem när du utför musiken. När du känner dig bekväm, studera olika tecken på notstället, eller använda en metronom vid utövande.