E2a

Hur man läser däck mätningar

Vikten av att veta hur man läser däck är inte riktigt känt för alla

Vikten av att veta hur man läser däck är inte riktigt känt för alla. Många gånger är tal skrivna på dem inte ens märkt eller erkänts av många bilägare. Dessa speciella siffror är praktisk information om ett däck är lufttryck, storlek, mängden last kan bära, och dess specifika typ. Genom att veta hur man ska däckstorlekar korrekt, kommer du också att kunna avgöra vilken typ av däck du behöver köpa för ditt fordon om de behöver bytas ut. Att vara bekant med vad du ser hjälper dig att kunna läsa informationen på din däckets storlek. Varje siffra eller bokstav ser du på dina däck matchar vissa uppgifter om din bil, vilket är standardiserat alla i hela verksamheten. Här är stegen för att ta så att du kan ha möjlighet att ordentligt läsa och förstå mätningar av dina däck.

Hur man läser däck mätningar. Förstå tal skrivna på dina däck.
Hur man läser däck mätningar. Förstå tal skrivna på dina däck.

  • Förstå tal skrivna på dina däck. Du kommer att kunna hitta däckets nummer i början av en serie tal med ett snedstreck. Siffrorna är relaterade till en viss aspekt av storleken på dina däck. Siffrorna före snedstrecket avser däckets bredd, den som har direkt kontakt med en yta som spänner en sidovägg till den andra. Däckets bildförhållande är däckets höjd och presenteras som en procentsats jämföra det däckets bredd. Det slutliga antalet representerar din fälgstorlek i sekvens efter bildförhållande. Denna aspekt är storleken på bilens fälg och detta är det område du kommer att placera i dina däck. Detta är mycket viktigt att fälgstorlek och däcket du kommer att placera på det är en perfekt match. Detta är vanligtvis ombedd från dig av den person som säljer däcken för att avgöra vilken typ av däck du ska köpa. Du måste vara beredd att lämna denna information om du vill få rätt passform.
  • Förstå brev skrivna på dina däck. Som med bokstäver, dina däck har också brev, som du måste förstå också. R står för radial konstruktion och kan hittas i mitten av bildformat och fälg nummer storlek där slitbanan är utarbetat för extra styrka. B är för bälte konstruktion och kan också hittas i mitten om bildformat och fälg nummer storlek och däckets slitbana möjliggör en jämn åktur. D eller bias-ply däck konstruktion för en jämn åktur trots ojämna ytor, även om lagren är svagare vilket gör slitbanor svagare också. Detta kan hittas i samma område. P står för passagerare och oftare ligger före nummersekvensen där ett däck är gjord speciellt för fordon med passagerare. M + S för lera och snö är belägen före siffror och däcket är gjord för att tåla snö eller lera med minst antal problem.


Det är alltid bra att kunna förstå varje del av din bil så att du kan hantera problem väl när det gäller underhåll och skötsel.