E2a

Hur man lär silke screening

Någonsin undrat hur du kan skapa dina egna T-shirt design eller hur du kan göra utskrifter på tyger? Ett av de enklaste och billigaste sätten att sätta mönster och tryck på kläder är att använda ett screentryck. Här är hur du kan lära dig konsten att silke screening.

Hur man lär silke screening. Grunderna.
Hur man lär silke screening. Grunderna.

  • Grunderna. Först och främst bör du veta mekaniken bakom silke screening. I huvudsak är en silkscreen består av två skikt, där den ena är bokstavligen gjorda av en skärm där vätskor kan lätt passera. Detta kommer att tillåta färgen att passera från den ena änden av skärmen till duken som påträffas på den andra änden. Det andra skiktet är en film som är gjord av plast, vilket kommer att hindra färgen från att strömma helt. Filmen kommer att avgränsa de former och de mönster som du försöker skapa. Silk skärmar är bra när du behöver att massproducera tröjor på en budget.
  • Research. Därefter måste du ta reda på de olika stegen i att skapa ett screentryck, liksom de olika material som du behöver för att använda och de olika tekniker som tillämpas i silke screening. Generellt dina bästa källorna för att lära sig om tekniker silke screening är Internet. Det finns gott om resurser på Internet. Inte bara är det många webbplatser som kan erbjuda dig information om hur du går vidare med screentryck, men det finns också olika medier som erbjuds på Internet. Till exempel kan du läsa om screentryck, eller du kan lyssna på podcasts, eller du kan även titta på video tutorials som är generellt det enklaste sättet att lära sig om screentryck använder Internet.
  • Processen. När du har gjort din forskning, är nästa steg att ta materialet och förbereda screentryck själv. Du kommer att behöva en ram, där kommer du please på skärmen. Efteråt, ta utskrift som du vill omvandla till en silkscreen mönster, och satte lager grön film över det. Ta en kniv och sedan incisionsfilm mönstret ur den gröna filmen, att se till att du gör detta noggrant, eftersom eventuella misstag kommer att framgå när screentryck används. När du har klippt ut mönstret från filmen, please filmen på skärmen och sedan använda tunnare för att fästa filmen till silke.
  • Ansökan. När din screentryck görs, kan du använda den genom att ta en gummiskrapa och sedan tillämpa lite färg på toppen av screentryck, med trasa på botten av skärmen. Använd skrapan för att köra måla över screentryck. Var noga med att skydda det inre skiktet av den korta på botten, så att endast en sida av skjortan är silke screenas. När du lägger till färger, kan du skapa en separat konstruktion screentryck för varje enskild färg i trycket.

Med dessa steg, bör framställning och användning av silke skärmar vara lätt. Med lite övning och tålamod, bör du kunna behärska konsten att klippa ut mönstret från filmen och applicera målar, vilka är de mest avgörande stegen i silke screening.