E2a

Hur man lär sig tekniker akvarellmålning

Vattenfärg anses som en av de svåraste av färgande material att använda. Akvarell är också känd för det stora antalet målningstekniker mellan olika medier i bildkonst. Vattenfärg är svårare att manipulera än medier som akryler, till exempel. Papperet måste fuktas och även blött före målning, så att papperet kan absorbera färgen. Ett bra sätt att se till att de bästa effekterna är att använda papper speciellt gjorda för vattenfärger.

Här är några tekniker i målning med vattenfärger, med syfte att ta fram de bästa grafiken.

Hur man lär sig tekniker akvarellmålning. Stretching.
Hur man lär sig tekniker akvarellmålning. Stretching.

  • Stretching. En av de första saker som en konststudent ska lära sig om akvareller är behovet att sträcka papper. Det finns papperstyper som bäst används för vattenfärg projekt, såsom de med en hög nivå av tjocklek (mätt i GSM eller "gram per kvadratmeter"). De med en lägre GSM-nummer måste sträckas först innan de är målade på. Papper kommer vanligen varp när det är vått och därefter torkas. Genom försträckning papperet och låta den torka, kommer fibrerna av papperet redan vara på en optimal förutsättning för vattenfärgmålning.
  • Ansökan. Färger kan appliceras i en mängd olika sätt. Den mest populära bland dessa är först väter den del av pappret som man har för avsikt att måla på, och sedan applicera en riklig mängd akvarell målar på området. Andra metoder inkluderar torr borstning, vilket är tillämpning av mestadels färg (med endast en liten mängd vatten) för att skapa mer definierade linjer och former.
  • Korrigeringar. En av de svåraste egenskaperna hos vattenfärgmålning är att det är nästan omöjligt att rätta till ett fel. Det finns några sätt att åtgärda misstag. Man skulle behöva vara mycket snabbt om det här, men. Korrigeringar på akvareller kan göras genom att använda en lätt fuktad trasa för att lyfta den fuktiga färgen från papperet. Man kan också använda en våt pensel för att sprida den felaktigt påförda måla och sudda ut det så att det kommer att se ut som en skugga. Re-stretching papperet också kan hjälpa till med att korrigera misstag.
  • Mönster. Man kan även använda mönster för att skapa en akvarellmålning. Bland de mest populära metoderna för att skapa mönster är användningen av akvarell i att göra intryck av moln och himlen. Genom att helt enkelt göra färgerna blöder och bara falla där de kommer genom att luta pappret till ena eller andra sidan, är det väldigt lätt att simulera stripig texturer av moln.
  • Vattenfärg pennor. Ett annat populärt verktyg som används av konstnärer, konststuderande och barn är akvarell pennor och vattenlösliga kritor. Dessa verktyg är i allmänhet lättare att använda än vanliga vattenfärger, som konstnären först ritar på papper med vattenfärg ritar, snarare än en borste. De resulterande färgmarkeringar på papper kan då vara våt med en pensel, som sedan sprider färgerna som om de var vanliga akvarell färger. Att vara ett fast medium, kan pennor vara lättare att kontrollera, eftersom du kan rita mer exakt.

Även med de utmaningar som är förknippade med måleri i akvarell, kvarstår det faktum att akvarell verk är mycket populära, eftersom de är lätt för ögonen. Med de olika teknikerna i tillämpningen akvarell färger, konstnärer har ett val om vilka tekniker man kan vara en mästare med.