E2a

Hur man lär sig om kända pastellmålningar konstnärer

Pastell ritningar är inte så mycket på modet i dag som de var i den 18: e och 19-talet. Men tack vare konstnärer som använt pigment pulver för att skapa några av de vackraste bilderna i världen, var konsten inte förlorat. Ta en titt på dessa snabba historier om pastellfärgade konstverk och livet för de få män (och en kvinna) som trollade liv och världar med spetsen av sina pastellfärgade pennor.

Hur man lär sig om kända pastellmålningar konstnärer. Mary Stevenson Cassatt.
Hur man lär sig om kända pastellmålningar konstnärer. Mary Stevenson Cassatt.

  1. Edgar Degas. Ledamot av den övre jordskorpan och högutbildade fransmannen Edgar Degas grundade gruppen impressionisterna och kämpat pastellfärgade konstverk. Den Kvinnabadning i ett grunt Tub var en av hans allmänt kritiserade verk, som visas tillsammans med hans andra pastellporträtt i finalen impressionistiska utställningen 1886. Men det förblev en minnesvärd och anmärkningsvärt konstverk för att visa upp sina ovanliga pastellmålningar stilar. Han framförde färska vinklar och perspektiv till sina undersåtar. Han lämnade ett märke främst genom sin unika skapelse av bilder som alltid verkade vara i rörelse. Ballerinas, laundresses och café-konsert sångare var några av hans vanliga favoritämnen.
  2. Mary Stevenson Cassatt. Fransk-utbildade europeiska konstnären Mary Cassatt var en skyddsling av Edgar Degas, som också uppmuntrade henne i hennes strävan att göra utskrifter. Hon var den enda europé som blev en officiell medlem av impressionisterna. Liksom hennes mentor, hon var främst intresserad av figur kompositioner. Kvinnor och barn var hennes huvudsakliga motiv i de flesta målningar. Många av hennes skildringar bands vid olaglig herravälde i hemmet. I sin berömda pastell konstverk Sjuksköterska Läsa till en liten flicka, sysselsatt hon de metoder för symmetri, balansera ljus och skugga, samt varierande slag på ämnen och bakgrunden. Hon definierade intimitet genom direkt och mindre formella effekt av att använda pastell i ritningen.
  3. Edouard Manet. Han var en av de konstnärer som vägrade att märka sina personliga verk. Men kritiker och forskare jämfört ofta sitt arbete med de av impressionisterna. Vardagliga scener skildras i hans målningar. Hans stil var nyskapande, hans tolkning var modern. Istället för att blanda färger, lämnade han dem sida vid sida, vilket gör att ögat att blanda dem automatiskt. Ytorna på hans målningar var inte helt täckt av penseldrag, ge dem en "oavslutad" look. Även om många kritiserat hans stil, hade många ett galleri över hela världen inklusive hans porträtt i utställningar.
  4. Ferdinand-Victor-Eugène Delacroix. En av ledarna för den romantiska rörelsen, levde sitt arv vidare för att påverka impressionismen med hans ivriga penseldrag. Han var fascinerad av de vardagliga, lokala biljettpriser på sin tid. Även om han inte var en pionjär av pastellfärgade teckningar, nådde hans totala upp till 1.500 pastell konstverk. Edgar Degas sades ha köpt en av de otaliga Delacroix målningar för att lägga till sin privata samling. Hans ändlösa fascination med färger och förmåga att tillämpa denna på ritningar gjorde honom till en av de mest livskraftiga målarna i museer fram till nu.

Dessa är några av de begåvade som förändrat hur pastellmålningar visades, inte bara i Frankrike, Europa, och Europa, men i de flesta delar av världen. Konsten är fortfarande vid liv eftersom dessa målare förbli levande i hjärtan och själar som älskar konst som livet självt.