E2a

Hur man lär akustiska mönster gitarr plockning

En solid plockning mönster är viktigt för alla gitarrspelare trick bag. Men frukta inte: bra plockar stilar behöver inte vara komplicerat. Faktum är att ju enklare desto bättre. Tricket är att spela dem prydligt och rent.

En av de mest användbara picking mönster är en teknik som Johnny Cash dubbade "Boom-Chick-a-Boom." Och det låter precis som att: Boom-chick-a, Boom-chick-a. Det är helt enkelt en ned-up slaget spelas mellan alternerande bas strängar. Lyssna på "I Walk the Line" om du behöver mer vägledning.

Hur man lär akustiska mönster gitarr plockning. Ta en A-ackord, till exempel.
Hur man lär akustiska mönster gitarr plockning. Ta en A-ackord, till exempel.

  1. Ta en A-ackord, till exempel. Spela öppna en anteckning på 5: e strängen ("boom-"). Sedan borsta pick eller pekfingret över de återstående fem strängar av ackordet ("-chick-"). Sedan omedelbart sopa plocka tillbaka mot dig ("-a").
  2. Nu upprepar detta mönster med öppna sjätte sting (låga E). Och, återigen, sopa plocka ner alla fem strängar av A-ackord. Och sedan snabbt sopa plocka tillbaka upp.
  3. Om du trycka din fot i 4/4 takt, kommer de alternerande bas svider (A och E) skall plockas på dun beats (en, två, tre, och fyra). Upp-ned drag över resten av ackordet kommer att falla mellan de ner beats. Obs: Den tekniska termen för att spela mellan beats kallas "syncopation."
  4. Börja spela denna rytm långsamt och sedan gradvis påskynda den. När den når hastigheten, kommer det att låta som ett godståg. Och voila, du är en one-man band med bas, snara, och gitarr allt i ett plocka mönster!

En bra uppföljning av detta plockning stil är att lära sig att sjunga med det. Tricket är att hålla den plockning / rytm handen stadig. Det kan verka som en jonglering agera först. Men om det är praktiseras långsamt och stadigt, kommer det kännas helt naturligt snart.

En kamrat stil till bommen-chick-a-boom mönstret heter Travis picking, som är uppkallad efter Merle Travis. Denna klassiska finger-picking teknik låter som bommen-chick-a-boom mönster. Men basen strängar är plockade med tummen på ner beats, inte med en hacka. Och index, mitten och ringfingret spelar enskilda toner i ackordet en åt gången mellan de alternerande baslinjerna.

Nu upprepar detta mönster med öppna sjätte sting (låga E).
Nu upprepar detta mönster med öppna sjätte sting (låga E).

Det bästa sättet att lära Travis picking, eller något mönster, är att öva det långsamt med en metronom och sedan gradvis öka hastigheten. Om Travis picking verkar förvirrande i början, det finns många videor på nätet som ger fantastiska visuella demonstrationer av detta populära mönster.

Dessa två plockar mönster fungera som stora språngbrädor för en utveckling gitarrist. Genom att lära disciplinerade plocka tekniker, de övriga delarna av gitarrspel-såsom gitarr eller låtskrivande-bli lättare att lära sig. Detta eftersom när en effektiv plockning mönster har etablerats, de gitarr delar och rytmer falla i linje lättare.