E2a

Hur man lägger till en barbie samling

Barbie skapades 1959 och har sedan dess fascinerat hjärtan Girls-barn och vuxna. I själva verket är det noterades att det finns mer än 100.000 Barbie samlare. Samla Barbiedockor är ganska dyrt. Dockan själv kostar mycket mer än vanliga dockor, särskilt vintage och begränsad upplaga dockor. Men för en ivrig Barbie samlare, inte priset inte alltid roll. Vad hon vill är att lägga till fler och fler Barbiedockor till hennes samling. Eftersom pengar är inblandade, är det viktigt att välja Barbiedockor noga. Villkoret för varje Barbie docka bör utvärderas för att säkerställa att den har ett högt värde och är verkligen ett samlarobjekt. Om du är en ny samlare, verkar detta ganska svårt att göra, men det finns tips som hjälper dig. Här är de.

Hur man lägger till en barbie samling. Bekanta dig med barbie samling terminologi.
Hur man lägger till en barbie samling. Bekanta dig med barbie samling terminologi.

  • Bekanta dig med barbie samling terminologi. Veta vanliga termer som används för att köpa och samla Barbiedockor är nödvändigt att hitta de bästa erbjudandena och förhandla med säljare. De vanligaste termer du behöver veta är vintage (producerad 1959 till 1972), moderna (producerat från 1973 fram till idag), repro (återgivna Barbiedockor som replikerar tidigare versioner, vanligtvis tillverkas i begränsade mängder), NRFB (aldrig bort från Box), MIB (Mint in Box, en Barbiedocka som har tagits ur sitt ursprungliga låda vid ett par tillfällen, men är fortfarande i perfekt skick), M / C (Mint och komplett, inga delar saknas och kommer med sin ursprungliga tillbehör), A / O (Alla original har ingenting ändrats) och OOAK (One of a kind, anpassad docka).
  • Vet var man kan köpa. Modern, repro och begränsad upplaga dockor Barbie finns i leksaksaffärer, så det kommer inte att vara ganska svårt att leta efter dessa slag. Men om du är ute efter att samla vintage dockor, kan du behöva skura hårt. Vintage dockor kan vanligtvis hittas på nätet. Auktion butiker, som eBay, erbjuder även vintage dockor. Tricket är att hitta hemsidor och forum för Barbie samlare, vilket kan leda dig till vintage Barbie säljare. Men här är en förvarning: Vintage Barbie är kanske en av de dyraste docka köp du gör. Du kan spendera upp till 2240€ beroende på dockans ålder.
  • Läs material barbie referensmaterial. För att få vägledning kan du läsa olika material om Barbie samling. Du kan till exempel läsa Barbie Bazaar. Det är en Barbie samlare tidning som rapporterar nyheter, presenterar prisguide, ger råd om var och hur man hittar samlarobjekt, och presenterar all annan information som rör Barbie samling. Annat än nämnda tidningen, kan du också titta för online artiklar och nyheter.
  • Har en ordentlig lagringsutrymme. Räkna med att när du väljer att handla Barbiedockor, du kan inte sluta. Så du kommer att behöva en bra förvaringsutrymme för din Barbie samling. Det är bra att ha en enorm skåp för dockor. Den plats där du kommer att installera skåpet ska vara väl ventilerad. Om du inte har ett rymligt vardagsrum, kan du överväga att hyra en lagringsplats för att hålla dina Barbiedockor. Beroende på platsen, kan dessa lagringsplatser kosta någonstans mellan 20€ och 225€ varje månad.

Om du hittar en, går med en grupp Barbie samlare. Denna typ av grupp kommer ytterligare orientera dig om insamling och ge dig tips om vilka typer av Barbie att köpa och var man kan hitta samlarobjekt.