E2a

Hur man lägger strass till en tråkig bildram

Med lite lim och strass

Med lite lim och strass, kan du förvandla en annars tråkig bildram till en vacker mästerverk. Detta är särskilt tillämpligt på en bildram som liggande värdelös runt huset. Blåsa nytt liv i den genom att använda din kreativa instinkter och genom att följa steg-för-steg guide nedan.

Hur man lägger strass till en tråkig bildram. Börja med att lägga strass på ramkanterna.
Hur man lägger strass till en tråkig bildram. Börja med att lägga strass på ramkanterna.

  • Välj en tavelram. Du kan använda någon form av bildramen för detta projekt: gamla eller nya, stor eller liten, vit eller svart, rund eller fyrkantig. Endast se till att gränser bildramen är breda nog att rymma strass. Om du redan har en bildram, ta tid att städa sina gränser med en fuktig trasa. Om det finns grova fläckar längs gränserna, att använda alkohol och en gammal tandborste. Försiktigt skrubba gränserna tills fläcken försvinner. Sedan skölj gränser med en fuktig trasa. Torka bildram med en annan trasa eller pappershandduk.
  • Förbered strass. Strass finns i olika former, färger och storlekar. Så om du inte kan lista för att använda, bara ihåg att välja dem du tycker bäst kompletterar din bildramen. Om du inte kan nöja sig med bara en typ av strass, kan du kombinera olika typer precis så länge du arrangera dem på ett organiserat och tilltalande sätt.
  • Börja med att lägga strass på ramkanterna. Försiktigt sätta strass på gränser efter ett mönster. Till exempel kan du göra ett hjärta längst upp i mitten av bilden, eller skapa en enda fil av strass på varje gräns. Du kan tänka på något mönster du vill ha: blomma, små cirklar eller stjärnor. Eller om du vill kan du följa några mönster alls. Bara slumpmässigt placera strass vart du vill. Det beror helt på din kreativitet faktiskt. Om du redan har utformat gränserna, studera ramen några steg bort och se hur designen ser ut. Sedan avgöra om du behöver lägga till fler strass eller ändra en aspekt av utformningen.
  • Limma strass. Efter att utforma gränserna, kan du börja limma strass. Ta en rhinestone taget och sätta en prick mängd lim på strass plats. Sedan försiktigt sätta strass tillbaka. Med hjälp av ett finger trycker rhinestone på plats. Tryck inte för hårt eftersom det kommer att flytta rhinestone ur sin plats. Snarare Tryck mycket försiktigt. Nu upprepa proceduren tills alla strass limmas.
  • Låt limmet torka. När du redan har limmat alla strass, vänta några minuter för limmet att helt torka. Kom ihåg att avstå från att röra eller flytta bildramen. När det är klart kan du lägga in en bild i ramen och placera den i ett område som du väljer.

Ytterligare utforska din kreativitet genom att lägga pärlor

Ytterligare utforska din kreativitet genom att lägga pärlor, torra löv, mini skal och material scrapbook till bildramen. Limma dem till gränserna på samma sätt du limmar strass. Dra inte utforma bildramen, dock. Kom ihåg att strass och andra material är bara utsmyckningar och huvudattraktionen är fortfarande fotografi.