E2a

Hur man lägger quiltblock ihop

Göra quiltblock är lika roligt som det är meningsfullt

Göra quiltblock är lika roligt som det är meningsfullt. Tänk att alla dessa bitar med din egen kreativitet. När detta är gjort, är det enda som återstår för dig att göra för att sätta ihop alla de mästerverk framför dig. Det är mer givande att veta att de återstående stegen i efterbehandling ditt täcke är faktiskt väldigt enkelt. Det skulle säkert göra dig ännu mer upphetsad när du kommer närmare att avsluta din quilt. När du försöker sätta ihop täcke bitar, har du två alternativ. Först kanske du såg bitarna direkt. Som ett andra alternativ, kan du sy ihop bitarna med hjälp sashing remsor mellan täcket bitar.

 • Gör en layout. Det bästa sättet att vara organiserad och inte får förväxlas med din quilt bitar är att lägga ut dem försiktigt i den ordning du vill att de skall sättas ihop. Du kan lägga ut dem på golvet om du vill.
 • Sy. När du har gjort layouten, kan du börja sy täcket lappar för rad. Det är bäst att börja med den nedersta raden, särskilt längst till vänster lappar. Få den bit som är direkt bredvid denna pjäs. Vänd och svävar den över den första biten. Med detta kommer du att se att de delar som behöver anslutas är på rätt sida. Se till att kanterna inriktade innan sömnad.
 • Tryck. När du har sytt hela högra sidan av de två delarna, se till att du trycker på sömmen till den här sidan. När detta är gjort kan du vända blocken tillbaka till sina ursprungliga positioner.
 • Sy de efterföljande raderna. Upprepa sömnad proceduren tills alla i raden sys ihop och pressas. Du kan börja sy den efterföljande raden börjar också med vänster-mest täckekvarter.
 • Sätt raderna tillsammans. När alla dina quiltblock redan sys ihop i rader, då är det dags för dig att sätta ihop alla dessa rader. Börja med de två raderna längst ner. Vänd på övre raden tills de två främre sidorna av täcket lappar möter varandra. Sätt stiften i sömmarna för att säkra positionerna av täcket bitar medan du syr. Börja sy raderna ihop och tryck sedan på sömmen efter sömnaden.
 • Tryck på täcket. När alla rader är sydda trycker hela täcket för finputsning. Om du vill ha det gjort annorlunda, kan du montera din quilt block med sashing remsor.
 • Känn din bredd. Efter att lägga ut din quilt block på sina rätta order, måste du identifiera en viss bredd. Vänligen notera att du måste lägga till ersättning. Om du vill ha en 3-tums båge, måste du klippa 3,5 inches av fönsterbågar.
 • Skär i bågar. Med hjälp av en roterande kniv, kan du klippa nu längs tyget att komma med dina skärp. Några av dem kan vara för kort så du kanske måste ansluta och sy två skärp att komma med den längd som behövs för att täcka dina quiltblock.
 • Börja sy. Det skulle vara lätt för dig att börja sy horisontellt. Kom ihåg att du måste ha tillräckligt med skärp för att täcka för varje kant av din quilt bitar. Varje kolumn och rad måste ha en båge mellan varje av dem. Också alla kanter måste ha sina egna bågar för att tjäna som kontur eller kant. Börja sy ett skärp till det första blocket vänstra kanten i din valda raden. Det vore bättre om du börjar med toppen eller botten. Sy med en ersättning på 0,25 inches i sömmen. Matcha rätt sida av båda bitarna och sedan matcha kanterna efter. Du kan ingen gå på med att sy sömmen. När detta är gjort kan du börja trycka på sömmen. Efter, börja sy ett skärp på den motsatta änden av ditt block. Använd samma procedur och tryck. Gå vidare till nästa stycke och sy fast den andra änden av bågen med sina räta matchas ihop. Tryck. Fortsätt lägga quiltblock och sashing bitar på samma sätt för att slutföra den här raden.
 • Upprepa proceduren på den andra sidan. Sy ett skärp på täcket lappar på motsatt sida av blocket som du just har avslutat. Upprepa samma procedur med denna pjäs. När detta är gjort, börja sy det andra blocket på den andra änden av bågen med de två räta tillsammans. Se till att du trycker på den efter. Bara hålla på att upprepa den här proceduren med de övriga fönsterbågar unto de återstående quiltblock. Bara sy dem på samma sätt de första bitarna gjordes förrän du fyller i en blankett. Upprepa med de andra raderna.
 • Sy de horisontella raderna tillsammans. Nu, istället för täcke block, du har bitar av quilt rader. Lägg dem i rätt ordning. Mät längden på de sashing bitar som behövs för att sätta ihop de horisontella raderna du har sytts ihop. Placera en båge mellan två horisontella rader med sina räta tillsammans. Matcha sina kanter och börja sy. Glöm inte att trycka på. Upprepa proceduren tills dina kvarvarande sashing remsor har sytts. Glöm inte att trycka på.
 • Tryck på täcket. Du äntligen har gjort en fullständig täcke. Gör sista handen och tryck.


Grattis! Din täcke är gjort

Hur man lägger quiltblock ihop. Sy de efterföljande raderna.
Hur man lägger quiltblock ihop. Sy de efterföljande raderna.

Grattis! Din täcke är gjort. Vid denna punkt, känner du förmodligen uppfyllelsen av att göra något skräddarsy allt själv. Njut av ditt arbete och se till att du tar mycket väl hand om det. Det är ditt eget mästerverk, trots allt.