E2a

Hur man lägger mörkerseende till din bil

Mörkerseende är en funktion som de flesta lyx bilmodeller erbjuder nu som en add-on, men med rätt teknisk kunskap kan man uppnå liknande resultat med hjälp av samma utrustning, på en ännu lägre kostnad. Merparten av utrustningen är tillgänglig över internet och lugna den uppgift du kommer att genomgå är vad samma ingenjörer som har kommit upp med tekniken i första hand skulle ha gjort själva.

BMW, Mercedes och Jaguar har alla adaptiv belysning och natten kapacitet syn tack vare en teknik som kallas Framåtblickande infraröd (FLIR). Detta är i huvudsak ljus som är osynlig och kan detekteras genom speciella kameror som är känsliga för infrarött ljus. Den adaptiva delen av exklusiva bilar har servon och motorer som gör det synliga ljuset strömma från strålkastaren att följa den riktning bilen rullar eller svarvning, för att hålla strålen fokuseras på vägen och ut mötande trafik.

Det finns ett par tips att följa när man gör några projekt på en bil, eftersom dessa är tänkta att vara en väl avstämd maskin utformad med litet utrymme för expansion eller modifiering utan omfattande kunskap om de system och delsystem som utgör hela fordonet .

Det finns tre delar till ett mörkerseende system:

Hur man lägger mörkerseende till din bil. Det finns tre delar till ett mörkerseende system.
Hur man lägger mörkerseende till din bil. Det finns tre delar till ett mörkerseende system.

  1. en ljuskälla (infraröda lysdioder)
  2. en kamera som kan se detta IR-energi
  3. en monitor för att visa alla den insamlade informationen till föraren

Alla dessa delar är lätt erhållas via Internet och kan konfigureras på rätt sätt till en lägre kostnad än färdiga sådana.

Eftermarknad varor är bra men något du gör av grunden är alltid bättre. Tillsammans med de tre delarna du har köpt, behöver du en lödkolv, några lödning bly, ledningar, kablar video (helst i förväg för att minimera kortslutning och därmed förstöra din bil), multi-testare och annan elektronik utrustning.

Leta upp och utforma höljet för din strömförsörjning

Leta upp och utforma höljet för din strömförsörjning, kameror och ljuskällor. Nästa viktig del skulle vara strömförsörjningen till hela grej, som bör använda en gratis eller reservsäkring i säkringslådan på bilen. Detta säkerställer fortsatt skydd från elektriska problem. För kameror och ljuskällan själva, vissa konstruktion kapslingar finns tillgängliga online och via elektronikaffärer, men dessa kan tillverkas enkelt med några verktyg som kan se pråliga men tjänar samma syfte. Gör hela systemet fungerar som ett proof of concept så att du vet att det fungerar innan du mixtra med bilen för att se till att det redan fungerar.

De monterade delarna (ljuskälla och kameror)

De monterade delarna (ljuskälla och kameror), monteras sedan på de föredragna platser. Därefter nödvändiga kablar dragna för att smälta in med de befintliga kabel löpare. Fullt montera och ansluta allt, vilket gör att alla anslutningar fungerar korrekt genom att testa och åter testa bara för att vara säker. Kör allt ögonblick för att leta efter kortslutningar, kör sedan helt för korrekt testning.

Leta upp och utforma höljet för din strömförsörjning. Eftermarknad varor är bra men något du gör av grunden är alltid bättre.
Leta upp och utforma höljet för din strömförsörjning. Eftermarknad varor är bra men något du gör av grunden är alltid bättre.

Där har ni det, ett mörkerseende för din bil. Allt som återstår är att hitta bildskärm eller bildskärm för att ge dig hjälp vid parkering på de otända garage fläckar eller när det inte finns tillräckligt med ljus för att korrekt se de dolda farorna med parkeringsplats.

Återigen betona punkten

Återigen betona punkten, är detta en uppgift för mer avancerade auto entusiaster. Lägga mörkerseende är inte för nybörjare så se till att du har erfarenhet av auto ändringar, för att spara tid, ansträngning och huvudvärk från potentiella problem. En sista sak, om du råkar ha en ny bil, kontrollera med återförsäljaren om denna ändring inte upphäver bilens garanti. Vissa tillverkare eller återförsäljare kan överväga detta mod som en stor en, som skulle göra din garanti ogiltig.