E2a

Hur man kör en ond part Dungeons & Dragons kampanj

Alla som någonsin spelat ett spel rollspel känner trycket från att behöva agera och välja den ädla handling när ett beslut måste fattas. Det är grejer hjältar är gjorda av, och principer som ridderlighet, ärlighet, vänlighet och rättvisa är det som allenarådande, och vad som gör dessa rollspel fantastiska. Men ibland blir det tröttsamt när du spelar samma karaktär och det kommer en tid när du vill bara ha kul och göra något oväntat för en förändring. Då skulle det vara en bra idé att försöka köra en ond Party Dungeons & Dragons kampanj. Tänk bara på det som de värsta superskurkar få tillsammans för ett äventyr. Det kommer att bli massor av kul eftersom superskurkar har en värld full av klichéer för sig själva. Om du vill prova att köra en ond Party Dungeons & Dragons kampanj, här är en enkel guide för att göra just det:

  • Detta är fortfarande en Dungeons & Dragons spel, så reglerna fortfarande gäller, men du kan justera dem så att du kan ha roligare. Du behöver en spelledare, en Dungeons & Dragons regelbok pennor, tecken lakan, kartor och tärningar.
  • Gillar hur du skulle börja en kampanj, skriva ner en spännande story arc. Superskurkar har också tillbaka berättelser, motivation, kompetens-apparater och en hel rad frågor. Så gör det bästa av det. Ingen sa att superskurkar bara vara vanligt dåliga. De är onda, men du kan dramatisera varför de är så och så vidare.
  • Så mycket som möjligt, försök att inte göra bandage berättande. Det fina med att ha onda karaktärer är att behöva se och förstå psykologin av att de är så. Istället för att göra dem de vanliga korrupta tecken som accepterar mutor eller uppoffringar, göra en historia om varför de måste göra dessa onda ting, för vilka ändamål, i vilken utsträckning. Du kommer att ha en rikare upplevelse att spela den onde. Du kan även göra upp en berättelse varför de onda karaktärerna är i ett enda parti i första hand.
  • En av de roliga sakerna med att ha en allt ont part kampanjen är att skurkarna kan få bråkiga och oförutsägbar. Tillåter spelare att vara spontan, att vända sig mot varandra, för att plundra och övermanna riken (eller åtminstone låta dem prova). Den vanliga spel skulle kryddas, och det är acceptabelt eftersom allt går med super ond karaktär vars budgivning måste göras.
  • Även om de är onda och de är dina karaktärer, bör det fortfarande finnas konsekvenser och återverkningar i kraft. När du öppet terrorisera och begå brott i en stad, kommer byborna uppror och kämpa dig. Naturligtvis de onda karaktärerna kanske inte bryr sig om sina ämnen, eller de kan men av olika skäl.


Låt din onda partiet möter alla typer av fientliga partier

Hur man kör en ond part Dungeons & Dragons kampanj. Gillar hur du skulle börja en kampanj.
Hur man kör en ond part Dungeons & Dragons kampanj. Gillar hur du skulle börja en kampanj.

Låt din onda partiet möter alla typer av fientliga partier. De kan gå upp mot höga och mäktiga adelsmän, eller mot andra onda parter. Detta skulle vara mer spännande som din kampanj partiet går till äventyret till nivå upp och få erfarenhetspoäng.