E2a

Hur man köper och spela Super Smash bröderna Melee

Super Smash Bros

Super Smash Bros Melee är Nintendo Gamecube uppföljaren till N64: s Super Smash Bros, ett sidscrollande fightingspel med karaktärer från Nintendo världen. Snabba och spännande, är spelet lätt för unga barn att plocka upp och njuta, och djup nog att fightingspel veteraner att verkligen sjunka in.

Hur man köper och spela super smash bröderna melee. Lär dig att attackera.
Hur man köper och spela super smash bröderna melee. Lär dig att attackera.

  1. Super Smash Bros. Melee finns på alla större elektronikbutiker, begagnade videospel butiker och online via hundratals återförsäljare. Även anses vara en klassiker, räkna med att bara betala mellan 15€ - 30€ för spelet, beroende på var du köper den, och om det är nya eller begagnade. Instruktionsboken är mycket praktisk, så se till att få en kopia av det med spelet.
  2. Lär dig att attackera. Även speciella drag är roliga och spännande, de är oftast inte lika praktisk som standard attacker med A-knappen. A-attacker är oftast snabbare, enklare att combo tillsammans och är bröd och smör för alla tecken. Dessutom, genom att hålla ner A + riktning, initiera en smash attack som skickar dina motståndare flyga på skärmen. Kom ihåg att målet med Smash inte rack upp skador, men att slå din motståndare från spelplanen. Smashar är de mest effektiva på detta.
  3. Lär dig att kasta. Kasta är effektivt eftersom det kan skada en blockerande karaktär, och ofta kastar kan användas för att starta kombinationer. Kasta kan initieras genom att trycka på Z eller genom att trycka på A och blockerar (block-kasta). Ofta, om du lyckas blockera en motståndares attack trycka på A omedelbart startar kasta. Om du kastar en motståndare, trycka på A kommer att drabba dem på nära håll under en eller två procent skador och en riktning slänga dem i den riktningen. Vissa kast kan krossa motståndarna utanför planen, så se till att prova alla din karaktärs eventuella kast.
  4. Lär dig att blockera. Om du trycker på L-knappen, sätter din karaktär upp en sköld, vars styrka är respektive hur hårt du trycker L. Om du trycker lätt på, kommer en svag sköld visas blockera de flesta vanliga attacker. Om du trycker på den kraftigt kommer en stark sköld visas som blockerar alla attacker. Observera att ju längre du trycker L, desto mindre yta skölden kommer att omfatta. Som din sköld minskar, kan du drabbas av vissa vinklar du normalt skulle ha kunnat försvara sig mot. Låt inte din sköld minska helt. Om det händer, STUNS din karaktär och din motståndare får att attackera dig fritt medan du återhämta sig.
  5. Lär dig att rulla och undvika. Om du trycker på en vänster eller höger samtidigt värna, rullar din karaktär i den riktningen. Under din roll är du osårbar, men vid slutet av rullen du tillfälligt sårbar för angrepp. Detta är ett bra sätt att undvika attacker som annars skulle bryta din sköld, eller för att flytta framåt genom projektiler. Om du trycker ner dig och samtidigt värna, din karaktär skuggar på plats. Dodge har en kortare återhämtningstid än rullande och används bäst om din motståndare är direkt framför dig.
  6. Lär dig att L-cancel. Om du utför en attack när man tränar, kan du avbryta återhämtningstiden vid landning genom att trycka L så snart du landar. Du kan sedan följa upp med en attack eller en defensiv manöver hindrar din motståndare från block-kastar dig. Att kunna L-cancel effektivt är det viktigaste steget att bli en framgångsrik, anfallande spelare.
  7. Ledge-guard konsekvent. När du krossa din motståndare, de har en chans att försöka få tillbaka på fältet. Du kan förhindra detta flera sätt. Du kan stå nära kanten och attackera din motståndare som de hoppar igen, eller så kan du hänga på avsatsen de försöker fånga och hindra dem från att ta det (endast en spelare kan uppta en avsats i taget). Öva växla mellan de två taktik för att hålla din motståndare gissa.
  8. Lär dig att spela och spela mot de bästa tecknen. Även alla tecken har sina egna styrkor och svagheter, de flesta är överens om att de starkaste tecknen är Marth, Sheik, Fox, Falco och Peach. Dessa tecken har dramatiska fördelar jämfört med andra karaktärer, och om du inte vet hur man spelar dem, bör du definitivt öva mot dem!