E2a

Hur man köper bil utrustning stereoförstärkare: bil ljudsystem

Få tips om bil förstärkare

Bilstereo system finns i alla former och storlekar, men har i princip samma tre komponenter - en radio, en förstärkare och högtalare. Om du vill göra ditt system låter bättre, måste du börja med stereoförstärkare. Låt oss titta på hur det fungerar, vad ska leta efter och var du kan få en:

  1. Hur det fungerar. Ljudet som hörs när du sätter på dina system bilstereo börjar med huvudenheten. Detta är vad styr radiofrekvens, CD, MP3-spelare eller vad har du, liksom utjämning, balans, etc. Signalen från denna enhet färdas i bilen ljudförstärkaren, vilket ökar den och skickar den vidare till högtalarna. Denna ökning i signalen är det som gör hela skillnaden mellan en dålig ljud och ett bra ljud. Om radion låter som det är förvrängd och dåligt, skyll inte högtalarna - din förstärkare bara inte upp till snus. Människor är snabba att skylla dåligt ljud på blåst högtalare, men en dålig förstärkare gör mer skada på ljudkvalitet och kommer faktiskt vara orsaken till en blåst högtalare! Om du drar upp volymen upp och din förstärkare försöker skjuta över målet sina gränser, producerar något som kallas total harmonisk distorsion i signalen. Detta kommer att blåsa dina högtalare och skada öronen. Så mer makt kommer inte att skada högtalarna så mycket som lägre effekt försöker nå en högre nivå kommer. Factory bilradioapparater har oftast en förstärkare ansluten på baksidan av radion, men eftermarknaden ampere finns någon annanstans i fordonet (stammen eller under ett säte) och fäst med en kabel.
  2. Vad du ska titta efter. Det första du bör leta efter är makt. Stereoförstärkare effekten mäts med effekt med en matematisk ekvation som kallas Root Mean Square eller RMS. Mätningen är hur stor AC-signalen kan komma i förstärkaren. Wattal mäts per kanal, i de flesta fall vänster och höger kanal för totalt två. Nu, alltid leta efter total watt per kanal. Vissa företag vill kombinera watt så att det ser mer kraftfull än det är. En 50 watts totalt är fortfarande bara 25 watt per kanal. Vissa företag går ännu längre för att försöka lura dig genom att använda en "peak" effekt. De flesta bilar förstärkare kan generera mer kraft än de lista men när de gör det är oftast så illa makt vi diskuterade innan, harmonisk distorsion makt.

    Andra, om din bil har två-vägs högtalare installerade. Om den gör det så kan du ha en förstärkare med en crossover inbyggd i den. Detta gör i princip att de höga frekvenserna går till de mindre högtalarna och den största delen av kraften går till de större högtalarna. Om du har regelbundna lager bilhögtalare, du behöver antagligen inte detta - men om du någonsin uppgraderar högtalare du ska vara glad att du har det. Fråga din lokala installatör bilstereo för rådgivning avseende ditt fordon och dess komponenter. Nyckeln är att leta efter något med mycket makt. Du behöver inte något galet stor, men är oftast bättre i detta fall. Vissa kvalitet förstärkare varumärken (i ingen speciell ordning) är Blaupunkt, Rockford Fosgate, Kenwood, Alpine, Pioneer, Profile, MTX, AUDIOBAHN, Infinity, JBL, Visonek och Sony. Leta efter dessa och du kommer att vara på rätt väg.

  3. Var man kan köpa. Du kan få bilen förstärkare på nätet för bra priser. Crutchfield är alltid ett bra ställe att hitta kvalitetssystem bil ljud och ljudenheter. Amazon och eBay kommer att ha bra erbjudanden också, och du kan alltid Google "förstärkare bilstereo" för att bläddra igenom ett par hundra återförsäljare. Stora butiker som Best Buy bär ampere, och de har kvalificerade personer att diskutera och även installera dem om du vill. Den bästa platsen är dock din lokala bilstereo butik. Dessa killar lever och andas här. De kommer att visa dig vad du behöver och alla dina alternativ, samtidigt förklara skillnaderna och nyanserna i de olika produkterna. Jag rekommenderar starkt att du låter dem göra installation av nya förstärkare också. Detta är vad de gör, och de flesta gör det mycket bra. Du kan också enkelt stoppa i att besöka dem om du någonsin har problem eller frågor efteråt.

Hur man köper bil utrustning stereoförstärkare: bil ljudsystem. Vad du ska titta efter.
Hur man köper bil utrustning stereoförstärkare: bil ljudsystem. Vad du ska titta efter.