E2a

Hur man knyter fiskelina till en spole

Det är lätt att förälska sig i fisket

Det är lätt att förälska sig i fisket. Det ger dig någon form av lugn spänningen. Och det är definitivt spännande, speciellt när du får se din stora fångst!

För ett fiske entusiasten som du

För ett fiske entusiasten som du, lära sig rutiner är en av de saker som du behöver för att förbereda sig för. Dessa rutiner kräver vissa specifika färdigheter och förmågor. Annars kan du alltid sluta förstöra det roliga och äventyr. En av de grundläggande uppgifter som du måste veta om är att knyta din lina till en rullspole. Processen kan tyckas enkelt men det finns några knep som du måste möta på vägen. Så, innan du schemalägga din nästa fiske snålhet, dra nytta av dessa tips först. Läs på:

  • Vara förtrogen med din rulle typ. Bestämma vilken typ av din rulle kan hjälpa dig att lösa en hel del problem och missöden. Så, strävar efter att utbilda dig ordentligt. Det finns två vanliga typer av rullspole, nämligen: HASPELRULLE och bete-casting reel.
  • Förbered dig på att linda din linje. Om det du har är den första typen, se till att exponera borgen först. Efter det kan du linda redan linjen. Gör det en gång och gå runt rullningsspolen. Å andra sidan, om det du har är den andra typen, leta efter raden guiden först. Låt tråden passera genom den. Så småningom kan du slå in den. Återigen bör du göra det en gång som du cirkel rullningsspolen.
  • Linda in line gång. Upprepa vad du har gjort i det föregående steget. Vira den långsamt så att du kan se till att linjen är jämn. När du har avslutat det, se till att en etikett ände är kvar.
  • Forma overhead knut. Du bör göra det för att inkludera din huvudsakliga fiskelina och taggen slutet att din har skapat i föregående steg. Du bör cinch overhead knut. Dubbelkolla om det är tätt ansluten mot din rullningsspolen. Efter det, gå tillbaka till din huvudsakliga fiskelina. Dra ut den så att du kan ta reda på om det överliggande knut fungerar väl. Det ska kännas väldigt tätt och det bör inte glida ut. Om overhead knut är lös eller det glider ut, ta tag i din tagg slut. Vira den runt rullningsspolen gång. Och sedan, utgör ytterligare en överhandsknop höger vid din huvudsakliga fiskelina.
  • Trimma din tagg slut. Ta fram en skäranordning, en sax, eller någon skärverktyget. Använd den för att förkorta din tagg slut. Lämna endast ca 1,5 ". Som avslutar processen. Gör dig redo för din nästa fiske.


Hur man knyter fiskelina till en spole. Vara förtrogen med din rulle typ.
Hur man knyter fiskelina till en spole. Vara förtrogen med din rulle typ.

Knyta din huvudsakliga fiskelina i din rullningsspolen är en av de grundläggande uppgifter som bör göra ditt fiske underbar och givande. Om din kopplingsförbehåll är usel, kan du förvänta dig din huvudsakliga fiskelina att enkelt komma från din rullspole medan gjutning eller upprullning din fångst. Så, undvika att förstöra din nästa fiske händelse. Använd stegen ovan angivna som era riktlinjer. Vet proceduren utantill.