E2a

Hur man kasta en scoober

En särskild skiva kasta stil som aldrig misslyckas med att imponera entusiaster av flygande skiva eller frisbee sport är scoober. Används som en Ultimate Frisbee kasta är scoober sker i snabb och vilseledande upp och ner sätt. En som vill genomföra denna teknik behöver lära färdigheten mycket väl. Att beskriva ytterligare, är scoober en avancerad typ av kasta med skivan i uppochnedvänt läge. Det förs högt och snabbt med kastaren kliva på sidan ungefär som när en spelare kastar en backhand. En scoober flyger oftast så hög som 5-10 meter som glider och faller snabbt.

Att kasta en scoober, här är några förslag som kan hjälpa dig:

Ta tag i skivan som du normalt skulle greppa en frisbee med tummen på ovansidan av skivan och pekfingret och långfingret griper den inre kanten av frisbee. De andra två fingrar stöder den flata sidan av skivan. Hur du håller skivan avgör höjden på kast och det sätt på vilket Frisbee kommer att landa. Därför ska du hålla skivan på rätt sätt.

Placera din hand över bröstet med kanten på skivan pekar mot dig

Placera din hand över bröstet med kanten på skivan pekar mot dig. Med vanliga kast, är armen utvidgas till din sida. Men med en scoober, böj dig armbågen, placera skivan i framför bröstet och du gör en plötslig dragkraft som du släpper Frisbee.

Tänk på handen som du är bekväm med att använda för kast

Hur man kasta en scoober. Placera din hand över bröstet med kanten på skivan pekar mot dig.
Hur man kasta en scoober. Placera din hand över bröstet med kanten på skivan pekar mot dig.

Tänk på handen som du är bekväm med att använda för kast. Om du är högerhänt, kasta från vänster går till höger. Och om du är vänsterhänt, gör kast från höger utsiktspunkt går till vänster riktning.

Lyft skivan till en axelhöjd höjd

Lyft skivan till en axelhöjd höjd. Inte går utöver denna nivå. Om du går högre, kommer utsläpp och landning tid gå lite mer.

Gör en förväg steg att låta foten att svänga när du manövrera din kast. Bo i en position där ryggen är på din motståndare. Gör en steg framåt med pivot fot. Din kastarmen bör vara en som är parallell med pivot fot.

Tänk på handen som du är bekväm med att använda för kast. Lyft skivan till en axelhöjd höjd.
Tänk på handen som du är bekväm med att använda för kast. Lyft skivan till en axelhöjd höjd.

Med Frisbee i handen, sträcka armen framåt (bort från kroppen) med handflatan vänd mot marken. I detta läge bör frisbee vara upp och ner.

Gör en framåt kick med handleden när du utöka din arm bort från dig

Gör en framåt kick med handleden när du utöka din arm bort från dig. Med denna rörelse kommer greppet på skivan dras åt. Skivan kommer att vända medsols som du gör detta drag (för en högerhänt person).

Fokus på skivan när du greppa det med mer makt medan du knäppa din handled. Titta inte på frisbee, men sikta din syn på målet plats där det är tänkt att landa. Detta gör att du kan beräkna kraften i ditt kast.

Behålla din handflata på ett ansikte nedåt. På så sätt kommer du släpper skivan också nedåt.

Släpp skivan genom att förlänga armen rakt framför dig, fortfarande axelhöjd.

Kom ihåg att eftersom en scoober är den ultimata Frisbee kasta, det är inte lätt att fånga eftersom det flyger upp och ner. Använd detta kasta när du inte har något annat val än att släppa Frisbee till en viss riktning så snabbt som möjligt.