E2a

Hur man känner igen symptom på dålig CV lederna

Drivknutar eller CV fogar ser ut bollen anslutningar som tillåter en axel att rotera och överföra makten. Dessa fogar måste hållas smorda för att undvika friktion och skyddas från smuts. När den är skadad det kommer att göra manövrera bilen hårdare. Dessa steg kommer att visa dig hur platsen en skadad eller dålig drivknut.

  1. Ovanliga ljud när du gör svängar. När du kör på vägen och du gör en sväng i hörnet, om du börjar höra ovanliga ljud kommer från under bilen så är det ett av symptomen på en dålig drivknut. Dessa ljud kommer att låta som något klickar under bilen varje gång du slår på ratten. Även om dessa knäppningarna bara komma och gå, och det är inte konsekvent så kanske skadorna på ditt CV lederna är inte så illa ändå, men det skulle vara klokt att i detta skede ta den till en mekaniker, så han kan titta under bilen och se om CV-leden är skadad.
  2. Bevis på en skadad boot. Om du misstänker att det är något fel med din drivknut, titta under bilen om du kan hitta CV boot. Det skulle se ut gummi änden av kolven med en massa veck. CV boot skyddar lederna finns på mitten av hjulet ansluter till drivaxeln. Kontrollera varje en på hjulen och den anslutande axeln och se om du kan hitta tårar eller om de är ur position. Du kanske måste ta under bilen för att ta en närmare titt. Använd en ficklampa om det inte finns tillräckligt ljus för att tydligt kontrollera tårar och använda en fuktig trasa för att rengöra damm, lera eller fett bygga upp. CV boot håller lederna fria från skräp och bevarar smörjning på lederna. När detta bryts det kan orsaka smörjningen att torka ut.
  3. Ratt känns tyngre. När du kör din bil i en rak linje skulle du inte nog märka något fel med CV lederna, men när du byter riktning, det är då du kommer att känna av effekterna av en dålig drivknut. Ratten börjar känna tätare och tyngre och du kan knappast göra enkla svängar åt vänster eller höger. I svåra fall kan du även känna kraftiga vibrationer som du kör ner en stenig väg. När detta händer, stanna bilen på en säker plats borta från trafik och stäng av motorn. Få under bilen och leta efter skador på CV boot först sedan kontrollera läckande smörjmedel från CV lederna. Om du kan lossa CV boot från sin position, kommer du utsätter CV lederna och detta kommer att vara lättare för dig att kontrollera det dåliga CV-leden.

Hur man känner igen symptom på dålig CV lederna. Ovanliga ljud när du gör svängar.
Hur man känner igen symptom på dålig CV lederna. Ovanliga ljud när du gör svängar.

En skadad drivknut kan orsaka allvarliga olyckor om de inte upptäckt tidigt. Det kommer att finnas kontrollampa tecken och du måste vara mycket uppmärksam på hur din bil känns när du kör den.