E2a

Hur man kan trimma buxbom häckar i konstruktioner

Du kan berätta en hel del om människor genom det sätt de behålla sina trädgårdar. Mängden detaljer och vård folk lägger i sina trädgårdar och häckar reflekterar över personligheten av folket själva.

Göra mönster från din buxbom häckar inte bara lägger lite karaktär och personlighet till din gård men också avslöjar din kreativa sida. Om du bor i förorten, kan göra dessa buxbom häckar skulpturer vara ett sätt att skilja din trädgård från dina grannar. Växter formade i mönster och former kallas topiaries.

Nedan följer några förslag och tips du kanske vill försöka när du klipper dina buxbom häckar i kreativa och roliga former och mönster.

Du behöver följande:

  • Trädgård saxar
  • En fantasi

  • Säsong för snipping. Den bästa tiden att börja klippning skulle vara när de buxbom bladen är bara nytt för häcken. Vanligtvis skulle försommaren eller senvåren vara den perfekta tiden att börja forma din Topiary.
  • Välj ut din design. För nybörjare är det lämpligt att du plocka ut enkla former som sfärer eller halv-cirklar som du inte behöver trimma dessa former så exakt som du skulle mer komplexa mönster. Ju bättre du får vid forma din buxbom topiaries de mer komplexa mönster du kan göra, liksom söta djur former. Men för att denna instruktion, kommer vi att forma halv-cirkel topiaries.
  • Bestäm omkrets halvcirkel. Lägg ner Träfiberskiva på en plan yta. Du måste bestämma hur stor du vill att halv-cirklar genom att titta på hur stor din buxbom häck är. Tänk på att ju större din form är desto lättare är det att trimma. Sätt ett slag i mitten av en kanten av din fiberboard och knyt ett snöre på den please. Hur lång strängen är avgör omkretsen av din halv-cirkel. Att se snöret dras spänd, använd en penna för att markera din fiberboard i en halvcirkel. Klipp ut halv-cirkel från fiberboard.
  • Skapa en trim guide. Stick i trä andelar i halv-cirkel fiberboard och detta kommer att fungera som din guide som du trimma och forma din buxbom Topiary. Se till att insatserna är jämn och i rätt höjd.
  • Börja trimning. Börja trimma din Topiary genom att starta vid sidorna av häcken. Använd dina trädgårdsskötsel sax för att trimma sidorna platt.
  • Trimma toppen av topiary. Tryck insatsen mot marken innan buxbom häck topiary så nära som du kan för att den trimmade sidan. Använd sedan fiberplattan att avsluta forma halv-cirkel. Ta fiberskivor och använda den som en guide för att trimma upp i Topiary.
  • Ta hand om din Topiary. Vattna din buxbom Topiary behov. Du kan också kompost det om det finns ett behov och sätta i organiska bekämpningsmedel för att hålla borta insekter som kan förstöra ditt hårda arbete och skada din buxbom häck.


Hur man kan trimma buxbom häckar i konstruktioner. Säsong för snipping.
Hur man kan trimma buxbom häckar i konstruktioner. Säsong för snipping.

Där har ni det! En trevlig halv-cirkel form för din första Topiary! Få van att hantera din häcksax eftersom mer komplex form är, desto bättre kontroll som behövs för att forma den.