E2a

Hur man kan stoppa sabotera dina kreativitet

De 5 viktiga steg

Så du känner att du vill vara mer kreativ. Självklart är det sätt att göra detta för att leta efter alla de saker du kan börja göra för att hjälpa dig att öka din kreativitet - det är det enda sättet att närma sig det, eller hur?

Tja, nej. Vad de flesta av oss förbise är alla de sätt som vi omedvetet sabotera våra chanser att bli mer kreativa varje dag med negativa vanor som kan ha varit på plats i år.

Hur man kan stoppa sabotera dina kreativitet. Du skapar bara när förhållandena är perfekta.
Hur man kan stoppa sabotera dina kreativitet. Du skapar bara när förhållandena är perfekta.

Så tittar på vad du kan sluta med det är att begränsa din kreativitet är ofta mer kraftfull och välgörande än att titta på vad du kan börja göra.

Här är 5 sätt du sabotera dina kreativitet, hur man kan bli mer medveten och ersätta med vissa positiva förändringar idag:

 1. Du skapar bara när förhållandena är perfekta. Du är en upptagen person, och inte har lyxen att kunna skapa 24 timmar om dygnet. Dessutom kan du bara skapa när du är på rätt humör, när inspirationen slår - du kan inte tvinga dessa saker, eller hur?

  Tyvärr inte, är detta ett recept för att skapa mindre och mindre. Den mycket effektivare alternativ är att avsätta ett minimum av tid varje dag för att skapa, även om det är bara 15 minuter. När du kommer till en vana att skapa varje dag, behöver du inte vänta på inspiration - det är alltid där.

 2. Du skapar bara vad du tror du bör skapa. Alla dina konst styrs av vad du känner andra människor kommer att godkänna av eller förväntar av dig. Dina föräldrar din partner, dina kollegor och kamrater, din high school bildlärare, vem som helst och alla, men du.

  Även om du skapar underbara konst på detta sätt, om det inte är vad är verkligen i ditt hjärta, kommer du att känna alltid lite avskild från den, och förbittrad att det inte är riktigt din egen. Lyssna på dig själv, experimentera och hitta det du verkligen vill skapa, vad du passionerat vill skapa. Har inte världen - och du - förtjänar att se vad den verkliga kreativ du är kapabel?

 3. Du behöver faktiskt inte tror att du är kreativ. Vad du tror om dig själv och dina kreativa förmågor är ytterst det som sätter begränsningarna för hur kreativ du är. Om du har begränsar tro som "Jag är inte en riktig konstnär, jag är ett falskt", "Vem som helst kan skapa den här typen av saker, det är inget särskilt" eller "Jag kommer aldrig skapa något jag verkligen stolt över , "du kommer att leva - och skapar - i linje med dessa övertygelser.

  Nå din sanna kreativa potential kommer att vara som att försöka starta en raket från inuti en flyghangar. Det kommer bara bli så långt som taket! Spendera lite tid att skriva ut vad du verkligen tror på din kreativa förmåga. Sedan plocka ut de föreställningar som är mindre än positiv och börjar vända dem runt.

  Du skapar bara vad du tror du bör skapa. Du behöver faktiskt inte tror att du är kreativ.
  Du skapar bara vad du tror du bör skapa. Du behöver faktiskt inte tror att du är kreativ.

 4. Du behöver inte någonstans att skapa. Skapar du sällan eftersom skrivbordet du ställer upp för dina konstverk är alltid begravd i högar av pappersarbete, rester av tidigare kreativa projekt och en samling slumpmässigt skräp!

  Detta är ett klassiskt sätt att sabotera din kreativitet och döda din kreativa motivation innan du skapa något. Har ett utrymme ägnas åt att skapa och organisera den så att du kan åka dit och börja skapa på ett ögonblick. Håll det klart och med alla dina material och utrustning nära till hands.

 5. Y ou försöker skapa ensam utan något stöd. Konstnärens liv kan tyckas mycket isolerad och ensam och det är sant att de flesta kreativt arbete är solo arbete. Men det betyder inte att du inte kan få support för din kreativa liv.

  Idag finns det fler möjligheter än någonsin att finna andra kreativa människor som känner samma typ av frustration och tvivel, triumfer och genombrott som du är. Hitta en kreativ gemenskap som är rätt för er - antingen lokalt eller på nätet. Skillnaden det gör din kreativiteten har människor aktivt uppmuntra dig att förvåna dig.

Det är 5 sätt du sabotera din kreativiteten - förmodligen utan att ens inse det. Välj en av ovanstående och börja göra ändringar i dag du känner kommer att hjälpa dig skaka de begränsningar och ställ din kreativitet gratis!