E2a

Hur man kan minska inköp ångest

Köp ångest hänvisar till hur kunderna har andra tankar om att köpa något. Även denna känsla är inte ovanligt, gjorde debut av online shopping köp ångest ännu tydligare. Efter allt, det är lite svårare att lita på din pengar till ett företag som du bara se online. Om du är ägare till ett företag på nätet som säljer något, är det att ditt intresse att se till att dina potentiella kunder köper ångest reduceras. Här är några tips som hjälper dig ut:

  1. Har ditt företag certifierad av en betrodd organisation. En av de mest välrenommerade organisationer som du kan ansöka om ett intyg till är Better Business Bureau (BBB). När du har blivit certifierade, kan du visa sin logotyp framträdande på din webbplats. För att veta hur du kan få ditt företag certifierade av BBB, kolla in deras hemsida .
  2. Säkra din webbplats. Säkra din webbplats säkerställer att transaktioner på nätet kan utföras på ett säkert sätt, eftersom data krypteras eller kodas innan data skickas över Internet. Här är några tecken på att en webbplats är säker: adressen börjar med en https, och en liten hänglås finns längst ner till höger på skärmen. Du skulle hitta dessa indikationer på webbplatser hos banker och finansinstitut samt webbplatserna för stora företag. Om en potentiell kund ser till att din webbplats är säker, skulle de vara mer säker om att ge information såsom deras kreditkortsnummer på nätet. Du kan säkra din webbplats genom att registrera dig för hosting tjänster såsom justhost.com, bluehost.com och godaddy.com.
  3. Skicka ditt kontaktuppgifter. Många kunder kommer att må bättre om de vet att de kan tala med en levande person om de behöver för att bekräfta sina inköp. Har en sida kontaktinformation, lista ditt företags fysiska adress, e-postadress och fasta / cell telefonnummer. Och inte vara säker på att om de kallar dina nummer kommer det att finnas någon som omedelbart tar deras samtal.
  4. Post vittnesmål. Kontrollera att vittnesmål som är detaljerad som möjligt, och det är bättre om det första och sista namnen på de personer som ingår, samt deras bilder. Detta kommer att låta potentiella kunder vet att de vittnesmål du lägger är giltiga.
  5. Ge uppföljningar efter varje köp. Utveckla ett system där du genast skulle veta om en kund skickas i sin ordning för din produkt. När du få meddelande om en beställning, skicka ett mail till kunden för att bekräfta detaljerna i köpet, såsom när han kan räkna med att få sin beställning. Detta kommer i praktiken att fungera som kundens inköpsbevis - något som i hög grad skulle underlätta köp ångest.
  6. Undvik höga löften och säkerhetskopiera dina uttalanden med verifierbara fakta. Ingenting stänger kunder mer än uppenbart överdrivna påståenden och generaliseringar. Ge konkreta och kontrollerbara fakta att stödja dina produkter "uppskrivningar, så att kunderna kan känna att du verkligen är en professionell webbplats.

Där har du det

Där har ni det! Dessa är bara några av sätten att minska inköp ångest. Som med alla andra företag är det mycket viktigt att du försöker sätta dig i skor av din kund, och brainstorma om hur du kan göra din online-verksamhet mer attraktiv för kunderna. Nyckeln här är att bygga upp ett rykte om tillförlitlighet och förtroende. Kom ihåg att får ordet runt snabbt på Internet, och om du verkligen leverera på dina löften, kommer folk säkert höra om det! Lycka till!

Hur man kan minska inköp ångest. Har ditt företag certifierad av en betrodd organisation.
Hur man kan minska inköp ångest. Har ditt företag certifierad av en betrodd organisation.