E2a

Hur man kan minska bensinförbrukningen i bilen

Gaspriserna är ofta sväva högt

Gaspriserna är ofta sväva högt. Faktum är att om du kör ofta, bensin troligen äter upp en stor del av din månatliga budget. Så om du vill skära ner på dina gas utgifter, här finns flera saker du kan göra för att minska din gasförbrukning.

Hur man kan minska bensinförbrukningen i bilen. Undvik onödiga bilresor.
Hur man kan minska bensinförbrukningen i bilen. Undvik onödiga bilresor.

  • Undvik onödiga bilresor. Om du kan gå till din destination utan att behöva köra bil, sedan med alla medel, kör inte bil. Istället, använd din cykel, ta en buss, med om möjligt, gå. Detta gäller särskilt om din destination är mindre än en mil bort. Naturligtvis är en bil nödvändigt om du har flera saker i händerna eller föra barnen med dig, men om du är på din egen med bara en väska i handen, spara gasen för långa och viktigare resor.
  • Pumpa däcken ordentligt. Under-pumpade däck kan minska cirka två procent från gas körsträcka. Så se till att kontrollera dina däck innan du går ut och köra. Använd manometer för att mäta dina däck "PSI. Om de inte uppfyller den rekommenderade PSI, som anges på bilen och däcken, pumpa däcken med en tryckslang.
  • Stäng av motorn om bilen kommer att vara inaktiv under längre tid än två minuter. Inse att du kommer att förlora en bra mängd gas om du håller din motor på när bilen är i viloläge. Så om du vet att du måste bo i ett område, anser att stänga av motorn. Du kan göra detta när du är i en trafikstockning och väntar på någon, eller i någon annan situation när du måste hålla din bil i vila i några minuter.
  • Leta efter genvägar. För att minimera lång körning, ta reda på kortare rutter till din destination och försöka att särskilt undvika rutter som är mycket känsliga för trafikstockningar. Naturligtvis är det bäst om du vet de rutter innan du går, för om man tittar på dem när du kör, kommer ni att sluta slösa mer gas.
  • Stäng av luftkonditioneringen. Du kan förbättra din gas körsträcka om du stänger av luftkonditioneringen och öppna bilfönster istället. Denna strategi gäller särskilt om du kör i 35 MPH.
  • Ta del av din luftfilter. Om luftfiltret är redan gamla och smutsiga, se till att ersätta den med en ny. Detta beror på att en gammal filter kan påverka din motor, minska din körsträcka med cirka tio procent. Se till att byta ut luftfiltret efter sex månader.
  • De-röran din bil. Ta bort alla onödiga objekt från bilen. Kom ihåg att en extra kilo värt onödiga saker redan kan dra runt två procent från din körsträcka. Bli av med extra kläder och skor, barnvagn (om barnet är inte utan dig), och andra objekt som har suttit sysslolösa i bilen.


Kontrollera också att bilen är i tiptop form innan du kör

Kontrollera också att bilen är i tiptop form innan du kör. Kontrollera motorns allra mest. Det borde arbeta ordentligt, så att det inte kommer att kräva mer gas än nödvändigt.