E2a

Hur man kan locka blixtnedslag

De flesta människor vill undvika blixtnedslag

De flesta människor vill undvika blixtnedslag. Det ironiska är att locka blixten är den enklaste sak i världen att i en tid då folk hade ingen aning om vilken typ av blixtnedslag gjorde Benjamin Franklin det med en drake. Om du vill locka blixtnedslag, finns det några saker du kan göra. Du bör dock inte dem utan uppsikt, eftersom blixten kan vara dödlig.

Hur man kan locka blixtnedslag. Stå utanför att hålla något metallföremål.
Hur man kan locka blixtnedslag. Stå utanför att hålla något metallföremål.

Här är stegen för att ta så att du kan locka lightning:

  1. Stå nära ett träd. Träd lockar blixtar på grund av två saker: sin vattenhalt och deras höjd. Vattnet och andra former av fukt inuti trädet leda elektricitet. Samtidigt, eftersom träden står högre än andra objekt, de tenderar att attrahera blixtnedslag. Studier visar att konduktiviteten träd beror på vilken typ av träd och bördighet runt dem. Den typ av träd mest sannolikt att träffas av blixten är ek. När ett åskväder strejker, vara som en hippie och krama ett träd. Du kommer att locka blixtar för säker.
  2. Stå utanför att hålla något metallföremål. Åskledare är bäst att locka blixtnedslag, helt enkelt eftersom det är deras syfte. Men andra metaller du kan använda är metall smycken. Du kan använda allt från örhängen till halsband till armband. Studier visar att samtidigt bär örhängen (eller någon form av kroppens ring) lockar blixtar, minskar den dina chanser att dö av det. Detta beror på att din kropp fungerar som en väg för blixten att gå igenom. All energi från blixten går direkt till metallen örhänge. Så nästa gång du försöker locka blixt, bära ett par örhängen. Inte bara kommer du att lyckas, du mindre risk att dö också.
  3. Ta en man med dig. Ta en massa män om du vill. Enligt forskarna, män är mer benägna att träffas av blixten. Faktum 82% av blixtnedslag olyckor inträffar till män, och 84% av dem som dör av blixtnedslag är män.
  4. Gå till toppen av Empire State Building. Byggnaden är en magnet för åska. Medan generellt är det accepterat att det är liten chans att blixtnedslag på samma ställe två gånger, trotsar Empire State Building detta faktum. I en enda storm, det blir träffad av blixten hundratals gånger. Detta är främst på grund av höjden och göra upp i Empire State Building. Det är mycket högt upp i himlen med ett spetsigt föremål, vilket gör det mer mottagliga för blixtnedslag. Det finns många metallföremål i byggnaden, vilket gör det perfekt för att bedriva elproduktion. Om du vill locka blixtnedslag är Empire State Building är platsen att gå.

Vi kan lära oss mycket om blixtnedslag

Vi kan lära oss mycket om blixtnedslag. Det är bra att locka blixtar är inte svårt. Allt runt omkring oss lockar blixtar. Allt som leder ström, som metaller och vatten, är känslig för blixtnedslag. Om du vill locka blixtnedslag, följ dessa enkla steg. Dock vara mycket försiktig, eftersom blixten är mycket farligt. Om du planerar att locka blixtnedslag, se till att du vidtar alla nödvändiga försiktighetsåtgärder.