E2a

Hur man kan förbättra din kreativa skrivande idag

5 bästa nya tips

Tycker du att hur mycket du försöker skriva annorlunda, du på något sätt återvänder till samma format, samma teman, och även att det känns som om du skriver samma meningar om och om igen? Är du tråkigt även dig med din kreativa skrivande? Då kanske det är dags för ett nytt synsätt.

Här är 5 nya tips som du kan använda för att hjälpa injicera din kreativa skrivande med lite spänning och experimenterande gång:

  1. Ny stimulans. Om du är alltid i samma miljö, kommer du inte ge dina sinnen och ditt sinne varje ny stimulans att röra upp din kreativitet. Besök någonstans du aldrig har varit förut, någonstans skiljer sig mycket från din vanliga omgivning. Eller spendera lite tid att bara sitta på en gata främre kafé tittar på världen gå genom, undrar vad människors liv skulle kunna se ut. Eller besök en konstnärlig mötesplats som ett galleri eller utställning att vitalisera din inre kreativitet.
  2. Nya perspektiv. Titta runt där du är just nu och plocka ett föremål på måfå, som en bok eller en penna eller en kudde. Föreställ dig ditt liv som om du var detta objekt och skriva om en händelserik dag. Fokus på varje element och varje mening. Till exempel om du valde en kudde, inte bara skriva "Jag satt på soffan hela dagen." Skriv något mer som: "Emma hade några vänner över i går kväll, så min kväll spenderades på att gosade med en ström av härligt parfymerade kvinnor, var lämnar intryck av varma konturerna av deras kroppar på mig innan de passerar mig över ... "vara så beskrivande som möjligt!
  3. Ny identitet. Vi vet alla människor vars liv vi tycker är så mycket mer intressant än vår. Så välj en av dessa förment intressanta människor, tänk att du var här personen och skriva om ditt liv. Du kan gå åt båda hållen med detta: Antingen antar de har otroligt varierande och intressanta liv och ha kul som beskriver alla de får upp till eller avslöja att i själva verket är det allt en show och de faktiskt har ett liv som innehåller så mycket förutsägbarhet och vardagliga sysslor som någon annans!
  4. Nya regler. Vilka regler du påtvinga ditt skrivande? Kanske du inte ens inser vad några av dem är? Till exempel måste alla meningar vara av en viss längd, eller 3 adjektiv kan inte användas intill varandra. Kasta regelboken ut genom fönstret och skriva rent från ljudet av ord och minnen och känslor de väcker. Glöm grammatik och perfekt meningsbyggnad, bara smälta olika samlingar av ord tillsammans och se vad de inspirerar.
  5. Nya tekniker. Vilka kreativt skrivande tekniker har du hört talas om och alltid velat prova men aldrig har? Spendera lite tid att forska några och åta sig att ta reda på hur de fungerar och sedan prova dem själv. Låt dig inte fastna i förväntar sig att skriva en litterär mästerverk, bara skriva för att njuta av att skriva och att experimentera. Ju fler olika tekniker för att skriva att du är medveten om, desto större djup och rikedom ditt skrivande kommer att ha totalt.

Hur man kan förbättra din kreativa skrivande idag. Ny stimulans.
Hur man kan förbättra din kreativa skrivande idag. Ny stimulans.

Dessa är bara 5 stora nya tips du kan använda för att förbättra din kreativt skrivande idag.