E2a

Hur man kan föra tillbaka ett dött batteri

Om din bil inte vill starta

Om din bil inte vill starta, är chansen att du har kvar dina strålkastare på och töms batteriet. Detta är en av de vanligaste bil problem som man kan stöta på. Om du har dränerad batteriet behöver du inte köpa ett nytt batteri som en lösning på ditt problem. Köper ett nytt batteri är mycket dyr. Det finns ett sätt att få tillbaka din dött batteri genom att bara använda vissa bil verktyg och objekt som du kan hitta i huset.

Här är de steg på hur du kan få tillbaka en död bilbatteri:

  1. Material. De material som du behöver för att föra din dött batteri tillbaka till livet är en batteriladdare, tång, skiftnyckel, kablar jumper, stålborste, bakpulver och vatten. Du behöver också en annan bil som har ett löpande batteri.
  2. Framställning. Ta bilen som har ett bra batteri bredvid din bil. Kör motorn i denna bil. Öppna huven på din bil och få startkablar. Få den röda klämman och använda den för att ansluta till den positiva polen på batteriet. Den svarta klämman måste då vara ansluten till den negativa polen. Den andra änden av bygeln kabeln har också dessa två klämmor. Anslut de två klämmorna på det urladdade batteriet precis som du gjorde tidigare.
  3. Ladda dött batteri. Nu när startkablar är anslutna, vänta en stund eftersom det urladdade batteriet börjar ladda. Du måste tillåta några minuter för detta. Efter några minuter, försök att starta bilen med det urladdade batteriet. Om bilen startar kan du ta bort redan startkablar från batteriet men lämna bilen igång.
  4. Lägga till bakpulver. När du har tagit bort startkablar, kan du använda stålborste och rengör anslutningarna och hål på batteriet. Nu få några teskedar bakpulver och lös den i en kopp vatten. Sätt denna lösning inne i batteriet och sätta tillbaka batterikablarna där de hör hemma.
  5. Använda en laddare. Du kan ladda ditt bilbatteri med en 12-volts batteriladdare. Använd klämmorna och anslut dem precis hur du har anslutit dem tidigare. Låt avgiften bilbatteri i några minuter så att du kan köra din bil.

Dessa är stegen på hur du kan få tillbaka en död bilbatteri liv

Dessa är stegen på hur du kan få tillbaka en död bilbatteri liv. Det är viktigt att du vet de här stegen så att du vet vad du ska göra i nödsituationer. När du vet vad du ska göra, kommer du inte att be någon hjälp från ett bilföretag eller du kommer inte att behöva köpa en ny bil batteri.

Om du är på väg en hel del

Hur man kan föra tillbaka ett dött batteri. Lägga till bakpulver.
Hur man kan föra tillbaka ett dött batteri. Lägga till bakpulver.

Om du är på väg en hel del, är det viktigt att du känner till några av de nödåtgärder som du kan behöva när du står inför en bil problem. Några av de andra vanliga problem som kan uppstå är en punktering eller en överhettning bil. Lär dig vad du måste göra när du upplever dessa problem.