E2a

Hur man kan bli av mögel lukt i en bil

Att staplade i en liten plats är okej

Att staplade i en liten plats är okej. Men att vara staplade i en liten och illaluktande plats är inte. Många bilägare vet det. Vad värre är, är ingen ursäktas från att uppleva det. Nästan alla bilar kommer att uppleva att mögel lukt under sin livstid. Så oavsett om du upplever detta nu eller inte ännu, ska veta hur man kan bli av med lukten hjälpa dig.

Här är de saker du bör för att bli av mögel lukt i bilen:

Hur man kan bli av mögel lukt i en bil. Leta efter de fuktiga platser.
Hur man kan bli av mögel lukt i en bil. Leta efter de fuktiga platser.

  1. Leta efter de fuktiga platser. Fukt är den skyldige att ha mögel lukt i bilen. Kontrollera stammen mattor, bilen tak headliner, och stuga golvmattan. Dessa är de vanliga fuktiga platser i äldre bilar. Om dessa är fuktig, är det mest troligt att din bil redan behöver repareras. Din bil kan också behöva ersätta tätningslister. Bättre har din bil kontrolleras och reparera eventuella hål.
  2. Eliminera fukt. För snabb lösning, eliminera de fuktiga platser som du hittade. Sög fukt med absorberande trasa kommer att göra susen. För mattor områden, måste du ta mattan innan du torkar av fukt. På så sätt lämnar du inte några fuktiga ställen bakom.
  3. Sätt anti-mögel-lösning. Spraya lite anti-mögel lösning på de områden där fuktig var. Lätt skrubba området med en ren matta. Detta bör redan bort mögel lukt.
  4. Dammsug fukten. Använd en dammsugare som kan dammsuga våta ytor. Dammsug det drabbade området tills fukten är helt borta.
  5. Rengör andra delar. Tänk mattan och andra biltillbehör du bort för att få den fuktiga ut? Du bör rengöra alla. De kommer fortfarande lämna den otäcka mögel lukt om du inte tvätta dem. Blötlägga dem i en diskmedel eller vatten med anti-mögel-lösning kommer att hjälpa. Se till att dessa är helt torra innan du installerar i bilen. De områden där dessa saker kommer att läggas på bör också vara helt torr.
  6. Spray anti-svamp lösning för förebyggande. Det är mer troligt att din bil kommer att ha mögel lukt igen. Åtminstone kan du förhindra framtida obehaglig lukt som orsakas av fukt genom att spraya en anti-svamp lösning på de områden där fukt kommer sannolikt Strike.

Om du upplever mögel lukt efter att ha slagit på luftkonditioneringen

Om du upplever mögel lukt efter att ha slagit på luftkonditioneringen, då din luftkonditionering måste ha påverkats av mögel. Ta bort mögel från denna del kan vara knepigt. Bättre att inte göra någonting på den del, särskilt om du inte är säker på vad du gör.

Som en snabb lösning, kan du försöka att stänga av A / C fläkten på medan fönster eller dörrar är öppna. Fläkten ska vara på tills mögel lukt är borta. Om ingenting händer, då är det bäst att ha din A / C kontrolleras av professionella. Det är okej att spendera några dollar om det skulle innebära bekvämlighet när du kör din bil.

Att staplade i en liten plats är okej. Sätt anti-mögel-lösning.
Att staplade i en liten plats är okej. Sätt anti-mögel-lösning.

Förutom de kommersiellt tillgängliga anti-mögel produkter kan du också prova hemgjorda recept som kan göra samma trick. Du kan prova ättika spray, bakpulver och blekmedel.