E2a

Hur man kan beräkna din MPG (miles per gallon)

Priset på gas fortsätter att blåsa

Priset på gas fortsätter att blåsa. Eftersom detta händer i vår ekonomi, är frågor om bränsleeffektivitet blir allt viktigare och avgörande för bilisterna runt om i världen. Få kunskap om bilens gasförbrukning, till exempel hur många liter den äter upp per mil eller MPG (miles per gallon), hjälper dig att identifiera om din bil effektivt använder bränsle eller om din ficka bli bränd på grund av en gas MATVRAK. Att veta hur man beräknar din MPGs kan komma väl till pass och fördelaktigt att identifiera förändringar i priserna för att förstå hur det kommer att påverka din ersättning för gas i din budget och göra dig beslut om det kommer vara klokt att få en bil som fungerar på ett bättre MPG.

Dokumentation klar. Det första steget är att få en bärbar dator som ska fungera som din logg. Håll denna behändiga med dig så att du enkelt och exakt registrera din MPG.

Hur man kan beräkna din MPG (miles per gallon). Faktorer för jämförelse.
Hur man kan beräkna din MPG (miles per gallon). Faktorer för jämförelse.

Fyll upp henne. Få en full tank för din bil och ta del av avläsningen från vägmätare. Detta är också känt som körsträcka. Notera dock att överfyllning inte rekommenderas. När du har fyllt upp din bil med gas, måste du stoppa detta när pumpen automatiskt klipper av.

Tankning tid. När det är dags igen för att fylla på, vad du gör är att du tar ut din loggbok och registrera nya körsträcka eller mätarställning för det här fallet. Vill notera också hur många liter gas behövdes för att fylla upp din bil.

Faktorer för jämförelse. För att eliminera och göra variabler på ett jämnt fält, bör du gå till samma bensinstation och fylla med samma bensinpump. När det gäller parkering, är det bäst att du parkerar i samma riktning och plats idealiskt för att reglera temperaturen. När alla dessa har varit försäkrad, kan du jämföra nu mätvärdena och få din MPG.

Priset på gas fortsätter att blåsa. MPG är enkel att beräkna.
Priset på gas fortsätter att blåsa. MPG är enkel att beräkna.

Beräkning. Det första du behöver för att identifiera den körsträckan. Gör detta genom att jämföra den första mätarställningen från det andra. Detta kommer att ge dig information om det avstånd som du har rest.

Hämta MPG. Beräkning för MPG görs genom att helt enkelt dividera miles med antalet liter. Detta kommer att vara MPG för den givna perioden körning.

Upprepa proceduren. Du kan upprepa proceduren så att du kommer att ha en mer exakt MPG betyg för din bil. Om du har en mycket låg MPG betyg, kan detta innebära att din bil har några underliggande problem som du behöver ta itu med, såsom hjul problem eller problem motor.

MPG är enkel att beräkna

MPG är enkel att beräkna. När du vet hur man gör det, är nästa sak som du måste komma ihåg att religiöst ta del av de siffror som du behöver för att du ska beräkna det. Detta gör att du kan bättre spåra bilens bränsleeffektivitet och hjälper dig att fatta välgrundade beslut om din konsumtion och hur detta kan påverka din levnadskostnader.