E2a

Hur man installerar ett brusfilter

Enkelt sett är en bil bullriga

Enkelt sett är en bil bullriga. Det är inte bara på grund av rytande ljudet det avger utan också den inte så behagligt ljud som produceras av de elektriska anordningar innefattande det allt från radio och fläkt ner till tändstiften och bil generator. I sådana fall, brusreducering utrustning såsom en aktiv brusfilter är kretsen filter eller frekvensfilter ett måste om du inte vill bli störd av buller och andra obehagliga ljud inte bara i bilen, men i andra tillämpningar samt , såsom i en fotografisk film och magnetband. En sådan tillämpning kräver användning av en bild-filter. Frågan är nu hur man installerar ett brusfilter.

Hur man installerar ett brusfilter. Den första punkten som du bör starta med är radion.
Hur man installerar ett brusfilter. Den första punkten som du bör starta med är radion.

Låt oss fokusera vår diskussion om buller linje och design som stör dig i bilen. För att besvara den frågan, här är hur man gör det.

  1. Den första punkten som du bör starta med är radion. Ta bort den här komponenten från instrumentbrädan, även avinstallera det kan variera beroende på bilens design, varumärke eller modell. Du kan kolla in på nätet för mer information om denna fråga. Notera att din bilradio har även andra tillbehör som mottagare och antenner.
  2. Efter radion har tagits bort, kan du klippa sedan den röda strömkabeln som leder till radion. En bil brusfilter har röda och blå trådar. Vad du bör göra är att fästa den blå tråden till en del av den röda tråd som leder till radion. Vrid den röda och blå trådar tillsammans. Se till att det är ordentligt med eltejp.
  3. Nu är du kvar med den andra röda tråden. Anslut den till den röda tråden och fäst den med eltejp.
  4. Nu ansluter den andra änden av kabeln som du klipper till jord-komponent. Varje bult ingår eller del av bilens metallytan skulle göra. Men först, se till att bulten lossas upp. Skjut kabeln under bulten. När den passerade rakt igenom, tätt fästa bulten på viran.
  5. Äntligen är du redo att testa radion för eventuella störningar. I fall du fortfarande besväras av buller, åter kontrollera anslutningar du gjort.

Bortsett från dessa åtgärder

Bortsett från dessa åtgärder, kan installation av buller filter också göras på andra sätt. Här är en annan uppsättning steg om hur du installerar ett brusfilter. Denna gång kan du göra det inte bara i din bilradio, men i andra bilstereo och ljudanläggningar också.

Enkelt sett är en bil bullriga. Efter radion har tagits bort.
Enkelt sett är en bil bullriga. Efter radion har tagits bort.

  1. Eftersom det finns olika komponenterna bilens ljudsystem samt bilens övergripande system, kontrollera först var ljudet kommer ifrån. Du kan slå på radion på fullständig blast eller så kan du lyssna efter surr och vinande ljud i bilens ram, både inom och utanför.
  2. Efter att ha konstaterat var den svaga punkten är, är du nu redo att installera brusfilter. Notera att det finns olika typer av filter så se till att du väljer rätt typ. Oavsett vilken typ du väljer att installera, se till att du kopplar ur kabeln som förbinder komponenterna. Du kan ansluta brusfiltret mellan dessa komponenter.

Så där har du våra enkla, praktiska steg om hur du installerar ett brusfilter. Dessutom är dessa allmänna steg så det är fortfarande ett måste att kontrollera de specifika installationsstegen för din bil.