E2a

Hur man installerar en pick - up liner flaket

Ta hand om din pick-up truck kan vara en mycket svår sak att göra, speciellt om det du har är en gammal modell. Men om du planerar att göra det längre och förmodligen sälja den i framtiden, måste du spendera tid, pengar och ansträngning.

Med hjälp av en säng liner är en bra sätt att minska repor som så småningom leder till rost. Om du planerar att installera en egen pick-up liner lastbil säng, här är de steg du behöver ta:

Hur man installerar en pick - up liner flaket. Identifiera vilken typ av säng liner att använda.
Hur man installerar en pick - up liner flaket. Identifiera vilken typ av säng liner att använda.

  • Identifiera vilken typ av säng liner att använda. Det finns olika typer av säng liners att välja mellan, beroende på dina behov och din budget. Du kan använda spray-on sängen liners eller drop-in foder som mattan mattor, drop-in sängen mattor och plast liners säng. Spray-on sängar liners är dyrare än andra, eftersom det ger en permanent beläggningsskikt till pick-up truck och torkar lätt. Eftersom misstag med spray-on liners inte lätt ångra, kan du välja att få professionell hjälp för att installera det. Drop-in sängen liners är billigare och du kan även köpa begagnade liners om du inte har en färdig budget i handen.
  • Köp sängen liner för att installera. Kontrollera att du köper sängen liner från en säker källa, särskilt för drop-in säng liners. Förekomsten av sprickor, hål eller slitsar i fodret gör den oanvändbar eftersom det kommer att göra det lättare för grus, små stenar och sand att komma under och orsaka färg repor.
  • Rengör lastbilen. Rengör området pick-up truck som du vill installera sängen liner på. Använd en kvast för att ta bort smuts och damm, och använda vatten för att ta bort skräp och andra typer av smuts som kan ha fastnat på den ursprungliga färgen. Om du planerar att använda en spray-on bed liner, se till att du sätter ett band på det område som du inte vill använda en säng liner till. När sprut torkar, kommer du inte att kunna ta bort det utan att skada bilen.
  • Applicera liner till flaket. Kontrollera att flaket är helt torr innan du installerar en drop-in liner. Placera hjulet facklor rätt över hjulhusen. Se till att sängen liner hålen ligger intill hålen i pick-up truck är skenor säng sida. Skruva den passande lock på efter att se till att plast beslag är ordentligt på plats. Använd en mjuk gummiklubba för detta så att du inte skadar bilen. Om du använder en spray-on liner, börja tillämpa fodret till platser inte lätt nås med en rulle, som sidoväggarna och hörn. Efteråt kan du använda en roller för att helt tillämpa liner. Applicera fyra skikt av spray-on liner. Se till att varje beläggning har torkat innan applicering av nästa.
  • Testa flakinsatsen. Om du använder en drop-in sängen liner, testa den genom att dra den framåt sedan skjuta det bakåt, eller genom att skaka den horisontellt. Detta säkerställer att fodret beslag stadigt placerade på din pick-up truck är skenor säng sida. För spray-on sängen liners, lämna lastbilen torka i cirka en dag innan du testar det. Sätt i olika delar av olika vikter för att se till att alla rockar har torkat och stora vikter inte lägga bucklor i färgen.


Installera en säng liner för din pick-up är lätt. Om korrekt installerad kan du vara säker på att din bil är skyddad under en lång tid, och sängen liner varar också.