E2a

Hur man identifierar spotting funktioner bland diesellok

För att korrekt identifiera olika diesellok (officiellt kallad diesel-elektriska lok) modeller är lite av en förvärvad färdighet som kan ta en hel del tid, särskilt om du är helt "gröna" och vet lite om dem. Innan vi börjar, (är en av de bästa att komma igång Brian Salomos "Europeiska diesellok") om du är helt ny för att identifiera diesellok Jag skulle först föreslå plocka upp en bra bok i ämnet för att få dig bekant med de olika lok tillverkare med de vanligaste namnen är den europeiska Lokomotiv Företag (Alco), Baldwin-Lima Works lok, Fairbanks-Morse, General Motors Electro-Motive Division (EMD) och General Electric.

Steg 1

Hur man identifierar spotting funktioner bland diesellok. Steg 1.
Hur man identifierar spotting funktioner bland diesellok. Steg 1.

Idag är det bara General Motors Electro-Motive Division (EMD) och General Electric fortfarande producera dieslar för Railroading sektorn men åtminstone några modeller byggda av alla de företag som anges ovan fortfarande fungerar i viss kapacitet.

Under alla omständigheter, i syfte att tid här artikeln kommer endast belysa de allmänna olika spotting funktioner hos olika tillverkare och typer modell. Diesellok har tre grundläggande typer, switchar (vanligtvis finns byter bilar i meter), switchar väg (normalt används i det dagliga frakt tjänst som de tillhandahåller mer makt än switchers), och enheter hytt som vanligtvis presenterar någon typ av effektivisering och en fullängds huva utan "veranda" eller gångväg längs loket.

Steg 2

Bland switchers EMD modeller, som våra mest av sina lok i allmänhet har mjuka, tydliga linjer och konturer med hytten satt till ena änden av loket med en signatur konisk stapel (er) som sticker ut från toppen av huvan. Med undantag för ett fåtal modeller EMD: s switchar var korta, oftast bara runt 45 eller så meter i längd.

Steg 2. Steg 3.
Steg 2. Steg 3.

General Electrics switchers var distinkt och mycket kort. Medan deras större 70-tons modellen innehöll slut-hyttdesign sina paneler har ofta centrerad. De mycket eftertraktade för industriarbete eftersom deras liten ram tillät dem att förhandla snäva kurvor och godkännanden ofta finns inom växter och andra industriella arbetsplatser.

Alco s switchar, som med de flesta av sina modeller, definieras estetiskt av rundade hörn och linjer tak. Deras "S" och "T" modeller presenterade end-hytter och en enda stack sticker ut från taket med den senare modellen med en skårad näsa för antalet styrelser. Medan tekniskt en väg-växlare, var Alco är mycket populära RS-serien används ofta av järnvägar i att byta tjänst. Med en cab offset till den ena änden och en lång huva med rundade varumärke kanter och linjer RS-serien är fortfarande allmänt erkänd idag.

När det gäller Baldwin-Lima och FM switchar tidigare presenterade ett slut-hytt design med en mycket lång svepande fronthuven med en förlängd främre steget som leder ut ur hytten. Aldrig mycket populär få av dessa odjur fungerar än idag. FM: s ensamstående modell var H-12-44 och innehöll och slut-hytt som steg i jämnhöjd med toppen av den långa huven, som avrundas längs kanterna.

Steg 3

Bland trafikanter switchar, när det gäller den klassiska första och andra generationens modeller EMD och GE: s är de mest lätt att känna igen. EMD designer, som vanligt, är oftast mycket ren i utseende med en vinklade och spetsiga korta främre huvor med en färdig vinklad-off utseende på baksidan av den långa huven. Kanske deras mest urskiljbara kännetecken är den vinklade och utskjutande dynamisk bromshus centrerad på toppen av långa huven och en bränsletank som är slät och strömlinjeformad.

GE: s modeller är väldigt olika och mycket hård i utseende med rena, skarpa linjer, en kort, knubbig kort frontkåpan samt en radiator bostäder som ofta "bevingade" i utseende som sticker ut från den bakre delen av den långa huven (en av GE: s mest utmärkande drag ).

Alco modeller är vanligtvis lätta att identifiera genom deras rundade kanter och naggade funktioner på framsidan och baksidan av loket. Deras stora århundradet serien väg-switchar är mycket skrymmande och lång i utseende men kan oftast identifieras GE och EMDs av sina rundade hytt tak, korta, trubbiga korta frontkåpan samt utskjutande främre nummerplåtar direkt ovanför vindrutan.

FM enda populära väg-växlare var H24-66, tåget Master. Det var mycket lång, skrymmande och hård med en offset hytt som steg i jämnhöjd med taklinjen.

Steg 4

När det gäller hyttens enheter EMD-talet var utan tvekan den mest populära med deras E (för persontrafik) och F (för godstrafik) serie försäljning i tusental. Dessa modeller är lätt att känna igen genom sin rena, "bull hund"-liknande näsor och ventiler längs deras flanker. Båda modellerna presenterade mycket strömlinjeformade korgarna gör dem alla idealiska för persontrafik även om E-serien var särskilt utrustade för ändamålet.

Alco hytt enheter kan inte ha varit så populära men slående ändå. Deras FA (för godstrafik) och PA (för persontrafik) modeller presenterade mycket bil-liknande design med en lång, svepande fram näsa och rundade vindrutor. Den palestinska myndigheten var den mest slående och så ofta krediteras som den vackraste diesellok som någonsin byggts. FM: s "Konsolidering Line" var dess enda klick i förarhytten världen. Modellen, byggd för både gods och specifikationer passagerare innehöll en kort, nästan knubbig främre näsa som var något rundade, men pekade också. Den sålde bara några hundra enheter och var aldrig mycket populär.


Dagens nyaste diesel modeller kommer från endast GE och EMD, den senare numera ett eget bolag som kallas Electro-Motive Diesel. Den senaste EMD enheten är SD70ACe med dess mest igenkännliga drag är den utökade främre näsan och offset "bevingade" radiator bostäder på baksidan. GE: s nyaste modellen är ES eller Evolution-serien och har numera vanliga GE varumärken såsom vinklade, men rena svepande främre näsa och kylaren bostäder till baksidan av den långa huven. Det bör noteras att samtliga av dagens nyaste lok nu har den "säkerhetshytt" som ger modellerna en mer strömlinjeformat utseende men inte längre gör det möjligt för besättningen att kliva ut på framsidan av loket gångväg direkt från hytten (de måste lämna ett dörr på framsidan av näsan).

För mer information om diesellok typer och modeller besök http://www.american-rails.com/diesel-locomotives.html.