E2a

Hur man identifierar råa ädelstenar

Medan polerade pärlor är mycket uppskattad i samhället, det finns en viss spänning i att lokalisera pärlor i grova utomhus. Utmaningen att identifiera dessa råa skönheter kräver noggrann uppmärksamhet och en vilja att våga fram i okänd terräng.

Här är några sätt att identifiera rå juveler:

  • Leta efter glasliknande fragment i Stony terräng. Flesta råvaror pärlor ser ut glas bitar täckt med stenar och jord. Med tiden skulle de större fragmenten har samlats av förbipasserande, men mindre fragment kan fortfarande hittas i tillgängliga miljöer. Du kan också hitta större pärlor i mindre tillgänglig terräng eller under stora stenar och andra naturliga hinder.
  • Ta en bok geologi referens. Detta illustrerad bok kommer att ha bilder av många råvaror pärlor samt deras beskrivningar. De kan också jämföras med liknande-ser pärlor så att du kan identifiera dem med en högre grad av säkerhet. Du kan också ta en e-bok version lagras i en digital tablett för att lätta din utomhus last, men förväntar oss att driva vår på batteriet under en dag och inget sätt att ta ut dem på fältet. Både bok och tablett kan få smutsig upp och förstört i svår terräng.
  • Utforska en science museum. Besök berget delen av museet för en nybörjare guide till att identifiera råa ädelstenar. Officeren-i-avgift skulle sannolikt har valt goda exempel på olika typer av pärlor, så att besökarna kommer att ha en tydlig förståelse av de visuella egenskaper. Titta noga på hur ljuset träffar ytan samt hur de omgivande skorpor berget runt den. Rådfråga en närvarande forskare eller tour guide om du behöver förtydliganden.
  • Rådgör med geologi från er lokala universitetet. De har kompetens och utrustning för att säkert identifiera de flesta ädelstenar. Bli vän personalen där som du kommer sannolikt att se dem om och om igen.
  • Använd online-resurser. Webben har gjort en stor samling av pärla fakta läsas av vem som helst, liksom inrättandet av forum där en gemenskap av gem entusiaster kan interagera med varandra. Ta flera bilder av din samling, ladda upp den till forumet och har flera hobby gör ett försök att identifiera den. Dessa amatörer kan också informera dig om flera utmärkta webbplatser där du kan få mer information. Dessa amatörer kan också ha postat sina egna samlingar på nätet, vilket ger dig tusentals referensbilder att jämföra med en egen uppsättning.
  • Gå med i en gruva expedition. Många gruvor har stängts av eftersom deras mineralinnehåll har uttömts och kan inte längre dras ut lönsamt. Men många av dem innehåller fortfarande bitar av pärlor i sitt råa tillstånd. Vissa rock aficionados grupp upp och utforska dessa övergivna underjordiska salar med rätt utrustning. Leta dem nära dig och be att gå med dem på sin nästa resa.


Hur man identifierar råa ädelstenar. Leta efter glasliknande fragment i stony terräng.
Hur man identifierar råa ädelstenar. Leta efter glasliknande fragment i stony terräng.

Medan vissa råvaror pärlor har inneboende värde, de är inte lika värdefulla som de polerade motsvarigheter. Förbered en låda för att kategorisera pärlor du hittar utomhus och markera ner datum, plats och anmärkningar för varje post.