E2a

Hur man identifierar pilspetsar och poäng

Många människor samlar spjut tips

Många människor samlar spjut tips, pilspetsar och andra verktyg och artefakter utspridda runt om i världen. Om du är en historia entusiast, då jakt och analysera punkter och pilspetsar är en mycket trevlig utmaning för dig. Här är några riktlinjer för hur man identifierar pilspetsar och poäng.

Hur man identifierar pilspetsar och poäng. Undersök och mät pilen pekar och pekar dart genom sin storlek och vikt.
Hur man identifierar pilspetsar och poäng. Undersök och mät pilen pekar och pekar dart genom sin storlek och vikt.

  • Analysera vilken typ av material den är gjord av. Poäng och pilspetsar är oftast tillverkade av sten (obsidian, kalcedon, och kvartsit), ben, elfenben, metall eller annat material.
  • Classify sin form. Typiska pilspetsar är trekantiga och spetsiga i formen. Växlar har en mängd olika former. De kan vara bifacial, som har flingor på endera sidan, eller en-vänt mot, vilka är bearbetade till flingor på ena sidan och släta på den andra. Identifiera om det borras, pekade eller skrapas.
  • Undersök och mät pilen pekar och pekar dart genom sin storlek och vikt. Sanna pilspetsar har vanligtvis en längd av 2 inches. Pilen pekar är lättare och mindre än dart poäng. Genom att bestämma hafting områdets bredd, kan du avgöra vilken som är vilken mellan de två typerna av projektiler. Den bredare det är, desto mer möjligheten att det är en Sprint punkt snarare än en pil punkten. Det hafting område kan ge en bra ledtråd till hur en punkt var som hafted till en axel för att skapa vapen.
  • Bestäm basen av artefakter. Det kan vara rundad, rak, hörn-spårat, förgrenade, side-spårat, oskårad, härrörde eller konkav. Generellt är de större och fint gjort projektil punkter är de äldsta, kallas spjut poäng, och användes som de arbetande ändarna av spjut.
  • Bestämma åldern på de artefakter. Rundade blad-formade blad med storleken 3 till 5 inches lång datum om tidig Adena: 800-300 BC. The Corner-spårat pilspetsar datum circa AD 900-1100. Side-spårat pilspetsar datum circa AD 1000-1350, och Circa AD 1350-1750 för oskårad punkter. För härrörde räntepunkter, spänner de från sen arkaisk circa 4000-1000 BC. Konkava artefakter hittills mestadels om tidig Paleo-indiska, 9500-8500 BC. Rak bas kallas Hopewell blad datum circa 100 BC - AD 500. Förgrenade bas dag tidig arkaisk: circa 7000-6500 BC.
  • Forskning historiska bakgrunden och den plats där du hittat artefakterna. Bestäm om gamla stammar brukade bo i denna region. Pilspetsar och poäng projektil redovisas utifrån deras egenskaper av kultur och tid. De storlekar och former av pilarna förändrats över tiden på grund av funktion och teknik, beroende på den etniska gruppen där de hör hemma.
  • För att vara säker, försök att läsa böcker om korrekt identifiering av artefakter projektil poäng.
  • För fler bitar av tillförlitlig information, försök att kommunicera med din lokala arkeologiska organisation. De kommer att ge dig de nödvändiga och specifika uppgifter om pilspetsar och punkter inom området.
  • När kommer över pilspetsar eller poäng, kanske du vill skriva om dem och dela dina fynd med så många andra som har samma utbud av samlingen. Detta är ett mycket effektivt sätt att locka eventuella köpare som är i behov av att lägga till nya samlarobjekt. Men gör konsultera en verklig expert på området arkeologi för bedömning och en ordentlig äkthet utvärdering innan man beslutar att sälja dina fynd.

Hoppas du har lärt mig lite. Lycka till!