E2a

Hur man identifierar antika kulor

Så länge tid har sitt sätt med världen

Så länge tid har sitt sätt med världen, kommer det alltid att finnas något sådant som antikviteter, dyrbara föremål som representerar en tidigare ålder av det mänskliga samhället. Och så länge det finns antikviteter, kommer det alltid att finnas de som vet hur man uppskattar och vårdar sådana artiklar, samlare som ofta tillbringar hela sitt liv samlar antikviteter från historiens annaler. Dessa sällsynta och äldre föremål finns i många olika former och storlekar, och en sådan typ, antika marmor, är ett bevis på människans bestående uppskattning av olika traditioner, som historien att samla kulor går långt tillbaka i forntida kinesiska och egyptiska kulturen.

Den här artikeln handlar om korrekt identifiera antika kulor

Hur man identifierar antika kulor. Den första och viktigaste du behöver komma ihåg är att inte överväldiga dig själv.
Hur man identifierar antika kulor. Den första och viktigaste du behöver komma ihåg är att inte överväldiga dig själv.

Denna artikel behandlar korrekt identifiera antika marmor, men innan du följer steg för steg nedan, se till att du äger eller är villiga att köpa följande material: en cirkel mall, ett öga lupp, liksom "Marmor Samlare Handbook "av Robert S. Block. Det rekommenderas också att du har ring fack eller resväskor marmor att lagra din marmor samling.

  • Den första och viktigaste du behöver komma ihåg är att inte överväldiga dig själv. Det finns många, många olika typer av antika marmor och det är bäst om du bara koncentrera dig på ett enda element. Forskning om den typ du vill fokusera på, vare sig det är de tyska kulor från artonhundratalet, eller antikviteter som kommer från Akron, Ohio. Efteråt bara ställa in siktet på en viss typ av marmor du är intresserad av, och gå därifrån.
  • Det finns ett stort utbud av samhällen, forum och webbplatser med en mängd information om kulor. Bekanta dig med allt som finns att veta genom att söka efter och ansluta nämnda forum på Internet, gå visar (t.ex. Orange County Marmor Show) och mingel med andra marmor samlare.
  • Kom ihåg att kontrollera antika kulor ordentligt innan du gör några inköp. Du kan mäta en antik marmor storlek med hjälp av en cirkel mall, använder den tillsammans med din handbok för att identifiera mönster, liksom dess värde genom betygssystemet. Du bör också kontrollera den för repor, hack eller chips med ett öga lupp eftersom det inte finns någon anledning att betala mer för en antik marmor med ett nedskrivet värde.
  • Slutligen, lagra kulorna i en ring fack eller marmor resväska att hålla din samling trygg och säker. Burkar kan vara ett bra sätt att hålla normala kulor, men man ska aldrig förvara antika kulor på detta sätt. Du kan också behålla sin kvalitet genom att anställa en professionell för rutinmässig polering och reparera vid behov.


Om du har följt alla dessa enkla steg och är redo att fortsätta investera tid och pengar på denna respektabla hobby, så grattis, du har lärt sig att identifiera och samla antika kulor. Så småningom kommer du att kunna utöka din samling och fokusera på andra marmor typer. Snart nog kommer du att tjäna respekt för andra marmor samlare överallt, och du kommer att finna att inte bara du får en viss tillfredsställelse från antika marmor insamling, men också något annat, något ovärderliga-från vänskap och obligationer du har gjort och fortsätter att i marmor samla samhället.