E2a

Hur man hittills en silver - certifikat

US Silver Certifikat användes för att lösa verkliga silver förvaras i europeiska banker och valv från slutet av artonhundratalet fram till 1964. Dessa silver certifikat, eller dollar silver som de också kallas, är några av de mest vackert gjort sedlar i den europeiska valutan. Det är därför dessa dagar silver certifikat har blivit en uppskattad samlarobjekt. Oavsett om du är en samlare eller om du bara vill veta mer om värdet av dina silver certifikat, bör du veta hur man hittills dem. Du måste göra lite forskning för det. Följande steg bör hjälpa dig att komma igång.

  • Få en kopia av den svarta bok amerikanska valutan. Denna bok är som bibeln för alla referensböcker för valuta samlare. Den officiella Black Book Prisguide till Europa Paper Pengar är en Sourcebook som visar de nuvarande värdena eller marknadspriset för alla amerikanska regeringen utfärdade papper räkningar. Det ger en lista för alla nationella sedlar tryckta sedan 1861 fram till idag, med bilder för enkel identifiering och jämförelse. Det ger de senaste marknadsrapporter, berör aktuella trender att samla in och investera pengar. Det ger också all information du behöver veta när man köper, samlar, sälja eller sortering valuta. Detta uppdateras årligen. Du kan köpa en kopia från bokhandlar eller beställa online.
  • Hitta seriedatum. Få ditt silver certifikat och titta på det nedre högra hörnet, vilket är lite till höger om porträttet av presidenten. Det borde vara där serien dagen kan ses. Ett brev följer datumet. Kombinationen av året och ett brev kan hjälpa dig att hitta det år den var tryckt. Du behöver bara slå upp kombinationen i den svarta boken.
  • Kontrollera undertecknandet av sekreterare statskassan. Denna speciella signatur är strax under seriedatum. Vad du bör göra härnäst är att leta upp den specifika sekreterare finansminister vem signaturen tillhör med den svarta boken, och ta reda på hur länge år han tjänade. Detta kommer att hjälpa Begränsa datum silver utfärdades. Länken nedan kommer att hjälpa dig i din forskning.
  • Kontrollera undertecknandet av den amerikanska kassör. Du bör titta på den nedre vänstra sidan av ditt silver certifikat. Du kommer att se en annan signatur, som hör till kassören i Europa. Slå upp namnet på den kassören till vilken signaturen tillhör, och även ta reda på åren han tjänstgjorde, ungefär som vad du gjorde med sekreterare finansminister. Det finns också en länk nedan för att hjälpa dig.
  • Kombinera all information som samlats in från forskningen. Serien datum Kombinationen tillsammans med antalet tjänsteår av Secretary of Treasury och den amerikanska kassör som visas på silver certifikatet är viktiga bitar som kan hjälpa dig att lösa pusslet, vilket är den dag ditt silver utfärdades.


Dating en silver-certifikat kräver enkel detektivarbete-du behöver bara tillgång till en officiell amerikanska valutan svart bok, och använda den för att slå upp de tillgängliga kontrollampa uppgifter tryckta på ditt silver certifikat. Detta gör dejting silver certifikat en ny färdighet som du har lärt dig.

Nyttiga länkar: