E2a

Hur man hittar en skrift utrymme

I en idealisk värld

I en perfekt värld skulle alla författare har rymliga kontor egna med spektakulära vyer och familj och vänner som är villiga att ge oss hela tiden vi måste arbeta. I verkligheten är de flesta av oss arbeta ute hos våra hem och försöka skapa sig en plats för oss att skriva mitt i kaoset att ta hand om en familj och ett hem. För dem som tar sitt skrivande på allvar, är det absolut nödvändigt att hävda en fläck av din egen för att skriva. Att ha en plats som du besöker regelbundet att skriva hjälper dig att tänka på dig själv som författare och skapa en skrift rutin. Oavsett vad din livssituation, finns det några saker du kan göra för att hitta en skrift utrymme.

  1. Var kreativ. Släpp tanken på en perfekt kontor och istället titta runt ditt hem för en plats som du kan göra anspråk på din egen skrift utrymme. För vissa författare, kan detta innebära att lägga ett litet hörn skrivbord och stol till vardagsrummet. En författare jag känner älskar att få upp tidigt och ställa in sin laptop på ett bord på däck med utsikt hans bakgård. En annan författare använder ett litet bord och stol inrättas i hennes sovrum. Titta runt ditt hem och du är säker på att hitta en plats för din egen.

Hur man hittar en skrift utrymme. Håll dina behov och vanor i åtanke när du väljer en plats.
Hur man hittar en skrift utrymme. Håll dina behov och vanor i åtanke när du väljer en plats.

  • Håll dina behov och vanor i åtanke när du väljer en plats. När beslut fattas om en skrift utrymme, tänk på atmosfär där du gör ditt bästa skriftligt. Om alltför mycket buller gör det omöjligt för dig att tänka, välja ett rum utan en TV eller radio som kommer att distrahera dig. Om du har en stor familj som kommer att göra förfrågningar dig så länge de kan se dig, välj en plats i ett rum med en dörr (och helst ett lås!).
  • Gör det personligt. För att slå en vrå i din egen speciella skrivande utrymme, lägga till några personliga detaljer. Har din första publicerade klippet inramade och hänga den på väggen. Placera minnen från en semester på en närliggande hylla. Hitta något som har en speciell betydelse för dig - en dikt, en inspirerande citat - och hålla den nålas över ditt skrivbord. Det spelar ingen roll vad du väljer. Helt enkelt plocka några saker som du tycker om eller som håller dig inspirerad att sätta din personliga prägel på ditt skrivande utrymme.
  • Ta det utanför huset. För vissa människor kan distraktion och buller som pågår hemma gör det svårt att koncentrera sig. I det här fallet kan föra en bärbar dator eller laptop till en plats utanför ditt hem vara den perfekta lösningen. Ett café, bokhandel eller kafé kan vara den perfekta platsen för att hitta en plats att skriva samt få lite inspiration till dina karaktärer. Om lugn och ro är vad du behöver, bege dig till ditt lokala bibliotek.
  • Hyr ett mellanslag. Om du gör tillräckligt för att täcka de kostnader som hyra en skriftlig utrymme, detta kan vara ett alternativ. För många författare, är detta den perfekta miljön. Det ger dem en plats som enbart ägnas åt sitt skrivande. Det hjälper dem att ta sina karriärer på större allvar, och det sätter upp gränser för vänner och familj.
  • Oavsett vilken typ av skrift du gör

    Oavsett vilken typ av skrift du gör, är det viktigt att du har en plats att göra det. Låt dig inte alltför fastna på bilden av den perfekta skrivande rymden. Med lite kreativt tänkande kan du skapa sig en plats för dig själv och komma till den viktiga delen - skrivandet.