E2a

Hur man har en stadig ström av nya kreativa idéer

För oss som kreativa människor, börjar allt med en idé

För oss som kreativa människor, börjar allt med en idé. Utan några idéer, finns det ingen kreativitet, inget råmaterial mot mögel och forma till underbara konstnärliga skapelser. Men ofta känns det som om vi inte har haft en bra idé i evigheter, och vi kan till och med undra om vi kan ha någon aning igen, än mindre en stor en.

Hur man har en stadig ström av nya kreativa idéer. Tanken tänkesätt.
Hur man har en stadig ström av nya kreativa idéer. Tanken tänkesätt.

Så här är din 3-steg guide för att ha en stadig ström av nya kreativa idéer:

  1. Tanken tänkesätt. Först av allt måste du tro att du är kapabel att ha en idé som helst, var du än är. När du tror, ​​"Jag har aldrig några bra idéer," självklart är det inte den mest grogrund för idéer att naturligt utveckla. Föreställ dig en röd dagbok, ett sönderrivet foto av en övergiven hydda mitt i skogen, och en kvinna snubblade längs vägkanten. Vilka historier kan du komma med att kombinera dessa tre element? Oavsett om du är en författare eller någon annan typ av artist, sparkar din kreativa fantasi i växel så fort det har bjudits in och börjar göra anslutningar med vad det har presenterats med. Det är början på idéer tänkesätt, tro att idéer kan visas när som helst, så länge du är öppen för att välkomna dem i.
  2. Att vara förberedd. Idéer simmar runt i ditt sinne hela tiden, och när du påstår att du aldrig har några idéer, vad i själva verket du menar är att du aldrig spela in någon av dessa idéer, så ja, det känns som om du aldrig har någon. Det finns några enkla sätt att vara beredda att fånga dina idéer och det enklaste är att bara bära en liten anteckningsbok med dig vart du än går. Sen så fort du har en idé utlöste i ditt sinne av något man ser eller hör eller upplever, du har ett sätt att fånga den. Andra alternativ är en diktafon av något slag eller en kamera. Använda vilken du är mest bekväm med och bäst passar dina viktigaste kreativa medier.
  3. Capture. Så du har det tankesättet, har du enheten (s) för att spela in dina idéer - det är dags att fånga dem. I det ögonblick en idé hits, fånga den i sitt väsen. Det viktiga är att komma ner till detaljer på ett koncist sätt, och med all energi och möjligheten idén fångas. Det är så när du kommer tillbaka till den tanken, hoppar den från sidan och fyller dig med samma spänning och löfte som det ögonblick den först kom till dig. Om du vill beställa dina idéer på något sätt när du går, du kan, men den viktigaste delen är att komma ner kärnan kärnan.


Följ dessa 3 steg och du hittar fler idéer du samlar, desto mer kommer att tillfalla dig att fylla sin plats. Det ironiska är, kommer ditt kreativa sinne faktiskt inte att arbeta något hårdare - idéerna har alltid funnits där bubblande bort - just nu har du ett sätt en skumma ytan och samla upp dessa idéer att använda för alla kreativa projekt du önskar.

För oss som kreativa människor, börjar allt med en idé. Att vara förberedd.
För oss som kreativa människor, börjar allt med en idé. Att vara förberedd.