E2a

Hur man håller koll på fiktion inlagor

Som författare

Som författare, måste du hålla skicka ut ditt arbete till olika publikationer och redaktörer för att få ditt arbete ut. Du måste dock ha något sätt att spåra det arbete som du lagt ut. Annars riskerar du att skicka samma artikel två gånger till samma utgivare, eller ännu värre, skicka samma objekt till två olika redaktörer samtidigt.

En lösning på detta dilemma är att ha någon typ av system för att spåra dina synpunkter. Här är några idéer.

Skapa en Excel-fil

Skapa en Excel-fil. När du skriver en artikel, logga in artikelnumret eller titel på Excel-filen som du har skapat. På toppen av filen kan du skriva ner det datum då artikeln lades fram och som utgivare du gav den till. Se bara till att du uppdaterar Excel-fil så snart du fylla i och skicka in en artikel. På så sätt kommer du spårningssystem alltid aktuell.

Spara i en separat mapp

Hur man håller koll på fiktion inlagor. Spara i en separat mapp.
Hur man håller koll på fiktion inlagor. Spara i en separat mapp.

Spara i en separat mapp. Skapa flera olika mappar på skrivbordet, en för varje redaktör eller utgivare som du skickar ditt arbete. När du sparar ett arbete, se till att du lämna in den på rätt sätt under mappen. På så sätt är skönlitterärt verk du har skrivit redan kategoriseras under där du har skickat artikeln och även det datum då objektet skrevs.

Skriv ner det på en planerare

Skriv ner det på en planerare. Om du använder en stationär planerare kan du skriva ner titeln på artikeln och det datum då du lämnade det. På så sätt har du en snabb referens när du skickade ett arbete. Det kommer också att hjälpa dig att hålla koll på vända tid för alla svar du kan få.

Använd registerkort. På varje index kort, skriva ner titeln på artikeln. Därefter anteckna datum det skrevs så namnet på redaktören eller förlag du skickar det till. Slutligen, ange datum du skickade artikeln. Dessutom kan du ange någon feedback från redaktören på artikeln. På så sätt har du en enkel guide du kan hänvisa till när du behöver slå upp statusen på ditt arbete. Förvara korten i en fil låda eller annan behållare, men sekvensen är alfabetiskt utifrån titel så att du lätt kan hitta det kort du söker efter.

Skriv en papperskopia

Skriv ner det på en planerare. Skriv en papperskopia.
Skriv ner det på en planerare. Skriv en papperskopia.

Skriv en papperskopia. Om du inte har något emot utskriften göra en papperskopia av din artikel och placera ett inlägg den på den eller några klibbiga flikar för att visa när du skickade det och till vilken förläggare. Du kan också skriva ut några synpunkter på artikeln bygger på feedback från redaktören. På så sätt kan du redigera ditt arbete som behövs för att göra det hur din redaktör vill ha det. Om du skickar arbetet till mer än två förlag, använd två olika färger efter dess så tonerna kan färgkodas.

Utveckla ett märksystem

Utveckla ett märkningssystem. Du kanske vill förkorta objekt på dina kort, eftersom det kan bli ganska jobbigt att skriva ut hela namn och ord. Använd initialer eller förnamn för namnen på utgivaren eller redaktör. Du kan utveckla en kod för återkoppling som märkning med bokstaven "R" avvisade artiklar eller "WA" för skriver igen om skriver.


Om du hålla ordning och på toppen av dina artiklar, kommer du att kunna hålla reda på dina fiction inlagor.