E2a

Hur man håller en akvarell pensel

I denna hektiska

I denna hektiska, hund äter hund, världens kapplöpning där alla är bråttom att gå någonstans och göra något, är helst av lugn överseende och tålamod ett välkommet avbrott. Och ingenting lugnar ner dig och gör att du blir inåtvänt och reflekterande än måleri. Målning är en Zen erfarenhet att det används för terapi och stress.

Innan du komma runt att göra den faktiska målningen, måste du behärska ett av de grundläggande tekniker som hjälper dig att skapa underbara konstverk: håller akvarell pensel. Mastering denna teknik kommer du att kunna uttrycka dig mer effektivt och koncist med färg och former.

Här är några metoder för att gripa borsten du kan experimentera med.

Hur man håller en akvarell pensel. Period av anpassning.
Hur man håller en akvarell pensel. Period av anpassning.

  • Klassiska grepp. Håll borsten mellan pek-och långfingret. Använd din tumme för att stabilisera och kontrollera rörelser borsten. Detta grepp är inte annorlunda från den typ du använder när du skriver med en penna.
  • Lömska grepp. Wrap dina fyra fingrar på toppen av borsten och stabilisera borsten genom att placera tummen på sidan av borsten för balans och kontroll.
  • Vispa grepp. Om du vill ha bättre kontroll med dina slag, försöka gripa närmare spetsarna på borsten med pekfingret och tummen. Ju närmare du håller penseln till spetsen, desto bättre kontroll och uttryck du har med stroke.
  • Skruvmejsel grepp. Håll borsten i handflatan med tummen parallellt med handtaget och fingrarna lindade ordentligt runt den.
  • Period av anpassning. Håll borsten i någon av de tekniker ovan känns obekväma i början men om du tränar, du vänjer sig. Dessa grepp ger dig tillgång till breda skissa stroke. Detta gör att du en ny teknik för att teckningen, som är en mycket mer organiskt och uttrycksfulla sätt att måla.
  • Ha kul med det. Experimentera med greppet och den typ av mönster eller färgdjup den producerar. Du kan rulla borsten på papperet, kan du använda stickande, peta rörelser och kombinationer är obegränsade.
  • Färgkontroll. De enskilda vägar gripa borstarna ger dig också olika grader av kontroll med den typ av färg som du kan producera. Lättare slag göra för ljusare färg och hårdare slag gör för mörkare färger. Se till att du utvecklar en teknik som passar ditt grepp och preferenser.
  • Öva ofta. Det sägs ofta att tekniken är bra, men praxis är bättre. Oavsett om du planerar att ta upp måleriet som en hobby eller som ett yrke ska du alltid sträva efter att bli bättre på det genom att sätta i timmar på praktiken. Det är där du finslipa dina grunderna, utveckla dina tekniker och hitta nya sätt att göra vackra bilder.


Måleriet är en aktivitet som gör att du kan uttrycka dina känslor på ett annat sätt. Det är en stor stress reliever, har inga fastställda regler och är roligt. Ta dig tid av din fullspäckade schema för att skapa en målning. Du kommer inte vara ledsen.