E2a

Hur man håller den vänstra handen för violin

Fiolen är en musikalisk enhet som har fyra strängar som är stämda i diapente, eller perfekt femte, vilket innebär att varje sträng tonhöjd placeras fem steg (eller personal positioner) bortsett från nästa strängen. Viola och cello är andra exempel på medlemmar av denna familj av musikinstrument. Fiolen har den minsta och högsta stigning bland de övriga medlemmarna i samma familj. Termen fiol kom till modern engelsk användning via mitt latinska termen Vitula, vilket innebär ett stränginstrument. Det är också brukar kallas en fiol, som populärt spelas i olika stil som kallas fiol spelar eller mygel.

De flesta violinister hoppar ibland vikten av positionering och fokusera på produktion av tonen och ljud. Positionering och hur du håller fiol kan påverka kvaliteten på musiken som den producerar. Så det är bra att uppdatera ditt sinne om grunderna om hur man håller fiol. Här är några riktlinjer för hur man håller fiol med vänster hand. Om du är högerhänt, bara vända givna instruktioner.

  • Placera dig själv på rätt sätt. En violinist bör överväga en komfort medan du spelar på instrumentet. Du kan antingen stå på fötterna eller sitta på en stol utan armstöd. Göra det bekvämt för dig kan påverka hur du spelar violin. Det kan också hjälpa dig att undvika obehag på grund av de långa timmar att spela på instrumentet. Välj även en miljö som är gynnsam för att spela fiol, så att du inte kommer ha några distraktioner som du spelar med den.
  • Använd din haka, axlar och händer. Dessa är de delar av kroppen som kommer att bidra till att ge stöd och kontroll när man spelar fiol. På baksidan av violin bör vila på vänster nyckelben, med axelvaddar som ställning fiol på plats genom friktion. Den lätt tryck från huvudet (via hakan) håller fiol på plats. Halsen av fiol stöds med vänster hand.
  • Använd axelvaddar. Axelvadd används för att ge komfort för violinist. De kan också hjälpa fiol stanna på plats genom att ge friktion på dina axlar. Men, kanske en del föredrar att inte använda axelvaddar, för det kan påverka hur violinisten spelar instrumentet. Det är verkligen upp till violinisten personliga önskemål om att inte använda axelvaddar.
  • Stötta din hals. Använda fingrarna och tummen, stöder nacken av fiolen. För att kunna sträcka ut fingrarna, bör handledsstödet inte på halsen. Genom att undvika palm kontakt med fiol nacke, kan du lätt flytta fingrarna och justera rätt toner och tonhöjd lätt.
  • Slappna av fingrarna. Annan påminnelse i att spela fiol är att komma ihåg hur man kopplar av, speciellt din handled och fingrar. Håll handleden flexibla och hålla bågen på fiol med en bra, men inte spänd, grepp. På så sätt kan du hålla musiken allt flexibla och avslappnad. Håll fingrarna på halsen av fiol flexibelt, så att du lätt kan ändra de önskade noterna. Alltid hålla huvudet kallt och ta djupa andetag för att hjälpa dig att slappna av.


Hur man håller den vänstra handen för violin. Placera dig själv på rätt sätt.
Hur man håller den vänstra handen för violin. Placera dig själv på rätt sätt.

Efter i fotspåren av professionella violinister är inte ett lätt jobb. Men, alltid komma ihåg att dessa kända musiker också hade varit i dina skor idag. Beslutsamhet och hårt arbete är nyckeln till att bli framgångsrika i att bli en stor violinist. Kom bara ihåg att hålla huvudet kallt hela tiden när man spelar fiol. Kom att tänka på dessa fem enkla tips och du är redo att gå.