E2a

Hur man gör wellpapp

Wellpapp är ett material som kan tjäna många ändamål

Wellpapp är ett material som kan tjäna många ändamål. Om det görs på rätt sätt, kan en vanlig bit wellpapp förvandlas till ett utmärkt konstverk. Wellpapp kan även användas som konstprojekt, uppsättningar för pjäser eller filmer, hem inredning och många fler saker. Däremot kan köpa wellpapp efter ett tag bli ganska dyr. Så för att spara pengar, prova att göra din egen wellpapp. Det är enkelt och snabbt att göra. I artikeln nedan kommer att visa dig hur man gör wellpapp.

Hur man gör wellpapp. Producera de material du behöver för.
Hur man gör wellpapp. Producera de material du behöver för.

  • Producera de material du behöver för detta gör det själv experimentera, behöver du följande material:. En burk med spray eller spraylim, en bunt av konstruktion papper och två 2 meter från 2 meter spånskiva, som är pappers-brädor från återvunnet lager. Du kan få spånskivor och spray lim i järnhandeln som ACE och True Value. Du hittar konstruktion papper i de flesta konst butiker och leveranser butiker.
  • Börja göra din wellpapp. Ta en av dina spånskivor och placera den på ett bord eller en plan yta. Nästa, ta ett blad av konstruktion papper och börja göra halv tums veck över hela papperet. Efter detta bör ditt konstruktion papper börjar se ut som ett dragspel. Gör samma sak med så många ark av konstruktion papper som du bara kan se till att de är tillräckligt för att täcka spånskivor.
  • Att sätta ihop allt. Nu, ta din spraylim och börja spraya en hel del över ena sidan av en av spånskivor. Ta dina vikta konstruktion papper och lägg den över hela spånskiva, se till att täcka varje centimeter av spånskivor. Tryck försiktigt på pappret så att det fastnar på spånskiva. Nu, greppa spraylim igen och spraya en generös mängd lim över de vikta bitar. Nästa ta din andra spånskivor och placera den på dragspel ser ark konstruktion papper. Tryck försiktigt på kortet på kraftigare papper så att limmet kan hålla sig till spånskiva också. Lämna din "spånskiva-konstruktion papper-spånskivor sandwich" ser wellpapp torka i ett dygn.
  • Några påminnelser. Först av allt, när man sprutar på lim, se till att använda en hel del lim eftersom det kommer att vara stark nog att hålla ihop allting. Dessutom, när du placerar den andra spånskivor ovanpå konstruktion papper, tryck inte för hårt för det här kommer att förstöra dina veck. För kraftigare papper, försöker använda en färg som matchar din spånplattor. Dessutom, för att spara tid, innan du börjar vika din konstruktion papper, bestämma redan hur många ark av konstruktion papper det kommer att ta att helt täcka ena sidan av spånskivor.


När du har läst de åtgärder som anges ovan

När du har läst de steg som nämns ovan, vet du nu hur du gör din egen wellpapp. Du kan försöka slå din hemgjorda wellpapp i hemlagad wellpapplådor. Dessa boxar kan hjälpa dig att spara pengar på att använda dyrare boxar och kan återanvändas ofta gör det miljövänligt.