E2a

Hur man gör träleksaker

Träleksaker kan vara roligt att göra, och roligt för kreativ lek

Träleksaker kan vara roligt att göra, och roligt för kreativ lek. Det trä som används kan vara billiga, eller till och med gratis, eller kan vara exotiska och dyra. Det finns en hel del mönster i tillvaron för att göra träleksaker som kan erhållas på ett snickeri butik, och det finns finish för trä som är giftfria, när de är torra.

Trä Top Toy Om du har en svarv

Trä Top Toy Om du har en svarv, kan du göra en mycket trevlig trä topp med släta och även sidorna. När jag först började göra trä tops, fick jag hjälp av en handhållen tigersåg och skär längs en linje med en kompass. Detta innebar att mina första toppar var inte alltid ens, men med lite övning kan du komma ganska nära, och göra en topp som skulle snurra i flera minuter.

Hur man gör träleksaker. Rita som cirklar, och klipp ut den runda skivan av trä.
Hur man gör träleksaker. Rita som cirklar, och klipp ut den runda skivan av trä.

  1. Rita som cirklar, och klipp ut den runda skivan av trä. Om du har ett enklare sätt att göra det än med en tigersåg och en kompass, användning vad gör det lättare. Jag köpte en hålsåg som var tre inches (76mm) i diameter, och med att jag kunde göra en helt rund skiva med ett centrerat hål. Det enda problemet var att hålet var bredden på pilotborr i centrum av hålsåg, och om det pilotborr var liten, så var hålet, så det kan behöva utvidgas. För breddning, fann jag att vanliga allrengöringsmedel bitar fungerade bättre än specialiserade bitar trä borrning eftersom de hade en mittpunkt, och avsmalnande nedåt så att de nästan skulle hitta mitten av ett hål i en träbit själva. Ett alternativ till detta skulle vara att köpa en färdigskurna träplatta som är tillgänglig från sådana företag som Cherry Tree Toys.
  2. Skär en låspinne för axeln av den övre omkring fyra inches (100 mm) eller så lång. Jämna och runda av ändarna. Få ett nytt skosnöre Med slutet beskyddare fortfarande på, och mäta tjockleken på slutet.
  3. Borra ett hål i pluggen som låter i slutet av skosnöre går lätt. Detta hål bör vara ungefär en fjärdedel av vägen ner från toppen av pluggen.
  4. Skär en ring med ett handtag på sidan så att det ser ut ungefär som formen av ett förstoringsglas, och borra ett hål genom centrum i nittio grader mot stort hål, så att tappen kommer att glida in och ut ur den lätt.
  5. Tryck försiktigt skivan i pluggen, se till att inte betona det orimligt, särskilt vid skosnöre hålet.
  6. Limma skivan till träpinne runt den korta (botten) sida av skivan.
  7. Tillfälligt skjut in den i handtaget för att se hur det kommer att passa ihop.
  8. Sätt en bra leksak finish på det. Jag rekommenderar Behlen s slaktbänken och leksak finish, eftersom det är lätt att applicera och giftfria när det är torrt.

Du låter då det sitta över natten för att låta målet att torka, och sedan kan du låta den spelas med, eller leka med det själv.

Att snurra toppen

Att snurra upp, lägger du den genom de små hålen i handtaget, och sedan lägga skosnöre genom hålet. Du vrid sedan upp tills nästan all shoestring är balled upp runt den, och håller i handtaget, dra dig snabbt skosnöre ut. Detta gör att toppen att spinna och släppa ut ur ringen och börja snurra över golvet.

Träleksaker kan vara roligt att göra, och roligt för kreativ lek. Skär en låspinne för axeln av den övre omkring fyra inches (100 mm) eller så lång.
Träleksaker kan vara roligt att göra, och roligt för kreativ lek. Skär en låspinne för axeln av den övre omkring fyra inches (100 mm) eller så lång.

Trä fordon leksaker Enkla leksaksbilar och lastbilar är lätt att göra, och förskurna hjulen är lätta att hitta i träbearbetning butiker. Enkla bilar och lastbilar är lätt att göra med en sticksåg eller tigersåg. Inte mycket detaljer som behövs för att enkelt kunna erkännas som leksaksfordon. Ett barns fantasi kan kompensera för bristen på detaljer, och är troligen bättre för barnet ändå. Bara vara säker på att barnet är gammalt nog att han inte automatiskt lägger varje nytt oidentifierat objekt i sin mun.

Andra träleksaker Det finns många andra träleksaker som kan göras, men det är bara ett urval av de enklaste dem att göra. Det finns ett antal böcker i ämnet på trä butiker eller lumberyards som kan vara till hjälp.

Jag har tillverkat och sålt träleksaker under de senaste fyrtio åren.