E2a

Hur man gör tempera batik konst

Batik är en färgning som används i tyger

Batik är en färgning som används i tyger. Mönstren i batik färgning består av djur, blommor och andra element natur. Göra tempera batik konst är en aktivitet som du kan göra med dina barn. Detta kommer finslipa sin kreativitet och det är också ett roligt sätt att spendera en eftermiddag tillsammans. Allt du behöver är några material för att komma igång. Ta reda på hur man gör tempera batik konst genom att följa enkla proceduren nedan.

Hur man gör tempera batik konst. Material som du behöver.
Hur man gör tempera batik konst. Material som du behöver.

  • Material som du behöver. De material som du behöver för detta projekt är konstruktion papper, tempera färg i olika färger, plast behållare för vatten, krita, vattentät tusch, svampar, suddgummi, tidningar och en del vävnad. Förbered din arbetsplats genom att täcka ytan med några tidningar för att rensa upp lättare för dig.
  • Förbered bilderna. Förbered bilder som du vill måla med hjälp av krita för att rita på konstruktion papper. Be dina barn att rita enkla bilder som djur, blommor, ett hus eller något som de vill måla.
  • Måla inuti bilderna. Förbered färg och börja måla innanför krita linjer i bilden. Se till att du håller dig inom de utrymmen. Placera inte lite färg på krita linjer. Använd olika färger för färgen att komma med en fin bild. Avsätt målningarna så att färgen torkar helt. Du kan arbeta på andra målningar samtidigt låta den första målningen torka.
  • Ta bort krita linjer. När färgen är helt torr, använda några vävnad att torka av krita linjer på bilden. Du bör se till att ingen krita kvar på bilden. Du kan också använda ett suddgummi för att ta bort krita linjer.
  • Stryk med Indien bläck. Efter avlägsnande av krita linjer kan du redan tillämpar tusch. Placera en liten mängd tusch på en färg palett. Använd din svamp borste att belägga målningen med tusch. När du gör detta, var försiktig eftersom du inte vill lägga ett dubbelt lager av tusch. Arbete i en riktning och se till att bläcket inte överlappar.
  • Avsluta målningen. Låt tusch torka i ungefär en halvtimme. Du bör dock inte vänta på att bläcket ska torka helt eftersom du måste tvätta det. Efter 30 minuter, få din målning och tvätta den under rinnande vatten. Detta kommer att bli en del av Indien bläck som inte har torkat och låter din målning ser ut batik. Låt målningen torka helt innan du lägger den.


Dessa är de steg som du kan följa om du vill göra tempera batik konst. Porerna på svamp som du använder för målning hjälper till att göra målningen ser ut batik. Du kan också använda andra material för att komma med olika målning mönster som en handduk, ett tygstycke eller en strukturerad produkt. Dina barn kommer säkert att ha en bra tid med denna enkla konstprojekt.