E2a

Hur man gör tal övertygande

Göra ett tal är lätt. Danandeanföranden som är övertygande är en annan sak helt och hållet. Här är några saker du kan göra för att göra ett anförande påverka en publik att göra eller tänka på det sätt du vill ha dem:

 1. Fånga deras uppmärksamhet. Tänk på kreativa saker att säga för att göra din publik uppmärksamma dig. Fråga dem något som de skulle tänka. Nämn en idé som skulle göra dem drömma. Please sin fantasi genom att relatera en intressant berättelse om saker de gillar att höra om. Prova någon humor. Detta är den första och mest avgörande steget i vilket de kommer att besluta om att lyssna på dig eller inte.

  Hur man gör tal övertygande. Fånga deras uppmärksamhet.
  Hur man gör tal övertygande. Fånga deras uppmärksamhet.

 2. Gör dem vill lyssna. Människor vill göra andra saker än att låna ut ett öra, så berätta för dem vad de kan få ut av att lyssna på dig. Berätta för dem hur den information som du är på väg att berätta för dem skulle gynna dem på något sätt. Visa att du kan tillfredsställa deras hunger efter kunskap. Visa att du kan leverera ditt tal i en härligt underhållande sätt. Påpeka att det du säger är praktiskt och de skulle kunna använda den för att förbättra sina liv eller hjälpa till att rädda världen. Forskning bakgrunden av din målgrupp och ta reda på saker som de behöver och nämna det i ditt tal.

 3. Gör dem vill tro dig. Presentera en trovärdig bild till din målgrupp så att de skulle hålla ett öppet sinne och fundera på vad du säger. Nämn dina referenser och erfarenheter kort och gör din beskrivning om dig själv spännande nog att göra dem vill höra resten av ditt tal. Berätta om dina pålitliga källor för att försäkra dem om att du inte berätta lögner.

  Gör dem vill lyssna. Gör dem vill tro dig.
  Gör dem vill lyssna. Gör dem vill tro dig.

 4. Utnyttja övertygande kroppsspråk. När folk lyssnar på övertygande tal, de inte bara lyssnar, ser de också. Det är därför du måste se till att du ser ut som någon som är värdig nog att bli lyssnade på. Kroppsspråk säger en del om vem du är och vad du vet, så vara säker och säker på vad du säger. Det kommer naturligtvis att flöda ut till dina handlingar och påverka dina lyssnare.

 5. Leverera ditt tal i rätt toner och volymer. Aldrig talar i en entonig om du inte vill sätta din publik att sova. Utveckla en talande röst som är behaglig att lyssna och tillåter människor att känna stämningen i vad du säger. Sätt att tala kan göra eller bryta ditt tal.

 6. Nå ut till din målgrupp. Du kan göra detta genom att peka på aspekter av dem såsom deras behov, deras önskemål, deras mål, deras nyfikenhet, sin tro, sitt arbete, sina liv och sina vanor. Tillfredsställa sina intellektuella såväl som känslomässiga behov. Gör dem att skratta, få dem att gråta, få dem att känna rädsla eller hopp, röra vid deras hjärtan och du kan övertala dem. Ge dem riktning och saker som de kunde göra för att tillfredsställa ett behov.

Övertygande tal är lätt om du vet vad du pratar om, och du vet hur man berättar det på ett sådant sätt att publiken skulle se det precis som du gör.