E2a

Hur man gör soffa kuddar

Fläckar gör kuddöverdrag ser jolleseglare och motbjudande, och fyllningen inuti soffa kuddar småningom slits ut, ofta gånger innan resten av soffan. Att hitta ersättare kuddar kan vara en omöjlig uppgift för en gammal soffa när den enklaste lösningen på detta dilemma är att helt enkelt göra nya soffa kuddar med hjälp av de gamla kuddarna som mönster.

Hur man gör soffa kuddar.
Hur man gör soffa kuddar.

Steg ett
Mät tjockleken på din gamla soffa kuddar och köpa en insats skum kudde i samma eller ungefärliga tjocklek. Försök att använda samma typ av skum för att underlätta din övergång till de nya kuddar, eller leta efter allergivänliga skum eller högre skum kvalitet som håller längre.

Steg två
Skär den nya skum bit in i de former som du behöver för att göra din nya skär soffa kudde. Tjocka skumbitar är lättare att klippa om en elektrisk förskärare är tillgänglig, sax är besvärliga när man försöker skära tjockt skum, även om skummet ger vika och kollapsar under lätt tryck.

Steg tre
Linda de nya skum skär soffa kudde i flera lager av ost trasa för att hålla skummet tillsammans så att det inte går sönder eller smulas sönder efter överdriven användning.

Steg fyra
Hitta ett nytt tyg som täcker för soffa kuddar. Hitta ett material mönster som identiskt matchar mönstret på din soffa eller ett mönster eller färg och konsistens som komplimanger klädseln på resten av soffan.

Hur man gör soffa kuddar.
Hur man gör soffa kuddar.

Steg fem
Ta bort skydden från den gamla soffan kuddar och lägga omfattar platta. Använd de gamla covers som hjälper dig att skära ut ett mönster för de nya omslag, kom ihåg att räkna tjockleken på kuddar och sömmarna när du skär tyget.

Steg sex
Sy bitar av den nya soffan kuddfodral tillsammans. Använd säkerhetsnålar för att hålla ihop bitarna när du syr och kom ihåg att sy med den tryckta eller texturerade sidorna av tyget inåt

Steg Sju
Lämna en ände öppen på varje omslag för att skjuta nya skuminlägg på plats. Sy en lång dragkedja i denna öppning så att du kan enkelt ta bort och tvätta täcket.

Steg Åtta
Vrid kuddöverdrag rätsidan ut och skjut skuminlägg in den nya täcker sedan zip stängd och placera kuddar i soffan.
Förlänga livet eller dina handgjorda kuddar soffa genom att behandla fläckar omedelbart och på lämpligt sätt. Ta omfattar en en månad för att tvätta och bläddra kuddar för att förhindra att en sida från att bli jolleseglare före andra och att förlänga livslängden på skuminsatsen. Ett annat bra tips för soffa kudde vård är att tvätta skuminlägg i blekmedel och vatten utspädning att ta bort lukter och döda dammkvalster.