E2a

Hur man gör smälta och häll tvål

Smält och häll tvål kan du ha roligt med tvål gör utan kladd för att göra dem från grunden. Även om du inte gör dina tvålar från grunden kan du fortfarande ha dig hand involverad i att välja dina tillsatser, färger, dofter och mögel. Detta kan du göra egna tvålar som är vacker för dekorativa ändamål, personligt bruk, och även som gåvor.

Steg 1

Samla ingredienser. Du behöver en smälta och häll tvål bas. Dessa finns i flera alternativ, inklusive ogenomskinliga och genomskinliga. Du kan få dessa på nätet och på många hantverk butiker.

Du behöver också tillsatser av ditt val. Här finns flera alternativ som människor väljer:

Hur man gör smälta och häll tvål. Särskilda näringsämnen.
Hur man gör smälta och häll tvål. Särskilda näringsämnen.

  • Superfatting oljor. Tvål är hårda på huden, men du kan lägga till oljor för att göra det mjukare mot huden. Det finns en mängd olika val, och du kan lägga lätt att hitta alternativ såsom vegetabilisk olja och olivolja, eller rikare mer näringsrika fullständiga oljor såsom avokadoolja och hampa olja som vanligtvis måste köpas från en online-återförsäljare.
  • Särskilda näringsämnen. Dessa inkluderar ofta Vitaminer (E är utmärkt för huden) och aloe vera gel.
  • Örter. Torkade örter och blommor i ditt val kan läggas att skapa tvålar med intressanta egenskaper.
  • Andra tillsatser. Medan lägga till några saker att smälta och häll kan vara knepigt att du kan fortfarande lägga mjölkpulver, pulver honung och havregryn för ytterligare fördelar.
  • Färgmedel. Tvål färger skapas i ett av tre sätt. Antingen en flytande tvål färgämne används, en pulveriserad tvål färgämne, eller en naturlig färg används (osötad choklad, brunt socker, kanel, Calendula kronblad, paprika och andra objekt kan vara naturliga färgämnen).
  • Fragrance. Du har två val när du gör tvål. Du kan använda doft oljor som är konstgjorda doftämnen. De tenderar att lukta på ett sätt som vi är vana vid, är inte naturligt, och är billiga. Eteriska oljor är rena, helt naturliga, de har ofta hälsofördelar och fördelar aromaterapi, men de tenderar att vara mycket dyrare.

Du behöver också tvål formar i ditt val. Ytterligare utrustning är en mikrovågsugn skål (Pyrex är ofta ett bra verktyg) för microwavable tvålbaser eller en dubbel panna (eller två kastruller som passar i varandra) för tvål bas som inte kan microwaved. Mäta skedar och koppar. Och en träsked.

Steg 2

Smält din tvål bas. Detta kan göras i mikron i några tvålbaser eller i dubbel panna för andra. Du måste följa anvisningarna på tvål sedan varje tvål bas är något annorlunda i hur man smälta det.

Steg 3

Blanda i oljor och vätskor. Eventuella oljor eller vätskor som du har valt att hjälpa (utom flytande färg och doft eller eteriska oljor) ska blandas in när tvålen är riktigt varmt. Lägg varje ingrediens långsamt och rör om väl att se till att det är jämnt spridda.

Steg 4

Lägg pudrade ingredienser. Lägg några pulver eller växtmaterial som du väljer att lägga till nu. Rör om ordentligt och se till att det inte finns några klumpar i tvålen.

Steg 5

Lägg färgämne. Vad du väljer att färga med bör läggas nu. Lägg endast en liten mängd i taget. Du vill inte att det ska vara för mörk eller överväldiga dig som snabbt kan hända med färgämnen. Börja med två eller tre droppar eller en liten nypa.

Steg 6

Smält din tvål bas. Blanda i oljor och vätskor.
Smält din tvål bas. Blanda i oljor och vätskor.

Lägg doft. Doft olja är inte lika stark som eterisk olja, men båda bör tillsättas i små mängder. Börja med fem droppar och rör om väl. Lägg tilläggsbelopp beroende på doften du vill uppnå och lukten som du luktar.

Steg 7

Häll i formen. Häll din tvål i formen. Tryck försiktigt in den och ställa åt sidan att svalna.

Steg 8

Unmold. Tvålen bör vara i formen i 24 timmar för att svalna och stelna. Efter denna tid kan du unmold den och använda den så fort du vill. Men härdning under en kort stund (några veckor) kommer att låta det bli svårare och det kommer sedan att pågå längre.

Steg 9

Förpackning och förvaring. Du kan lagra dem eller undanstoppad. Hursomhelst fungerar, men låta det få luft låter det härda vilket kommer göra det längre. Du kan paketera det på flera sätt, bland annat baggies, korgar eller lådor. De gör stora gåvor!


Ha kul experimentera med ett brett spektrum av tillsatser, färger, dofter, och mögel. Du kan också göra ett antal dekorativa tvålar använder dessa begrepp inklusive tvål bollar som rullas i dina händer, miniatyr tvålar tillverkade i små godis formar och flerfärgade tvålar (flera olika alternativ för att göra dem). Njut skapandet av din tvål samt använda!