E2a

Hur man gör skulptur konst

Ordet "sculpture" ger lätt mästerverk namn till sinnet: Michelangelos Pieta och David, den klassiska Grecian konstverket Venus de Milo, och listan fortsätter. Men visste du att du själv kan göra din egen skulptur konst? Självklart behöver du inte att sträva efter att gå till historien som en av de bästa mästare skulptörer som någonsin levt, det viktiga är att du kan prova denna konstform själv. Så om du vill komma igång med att göra skulptur konst, här är några tips för dig att prova:

Ett. Bestäm det material du ska använda. En stor del av att skapa skulptur konst har något att göra med det material du ska använda. Vilka är några av de vanligaste skulptur material? Några av dessa inkluderar sten, trä, papper, lera, is, gips, även smör! Om du just har börjat, skulle dock det bästa materialet för dig vara papper mache.

2. Gör massa papper mache. Du kan köpa mix papper mache i hantverksbutiker, eller du kan göra en själv. Bara riva gamla tidningar till 1x1 tum torg, sedan fylla en hink med dessa papperslappar. Under tiden skapar klistra papper mache genom att göra något av dessa tre recept: en är att grundligt blanda tre delar vatten med en del mjöl, ett annat sätt är att blanda en del tapetklister med tre delar vatten, och ett tredje sätt är att blanda två delar vitt lim med en del varmt vatten. Blanda bitar av papper och papper mache klistra ihop tills blandningen känns som lera. När du har denna blandning, är du redo att starta din första skulptur konst!

Hur man gör skulptur konst. Som tidigare nämnts.
Hur man gör skulptur konst. Som tidigare nämnts.

Tre. Bestäm den siffra du ska göra. Bortsett från det material du ska använda, skulle en annan stor faktor är den siffra du ska göra. Detta skulle i hög grad bestämma dina tekniker för att göra skulpturen. En vanlig teknik inom skulptera använder fasta material såsom kablar som bas för att göra skulpturen starkare (och för att spara på papper mache eller lera).

4. Vet av andra skulptera tips. Skulptera är i grunden forma materialet till en viss siffra. Med detta i åtanke, skulle du behöva göra olika tekniker, såsom knådning, dra, gjutning, skäror, formning, etc. För att göra dessa tekniker, kan du använda dina bara händer, även om du skulle behöva se till att dina händer är rena och fria från olja och svett. Du kan också använda enkla verktyg såsom Popsicle pinnar för att se texturen är slät och jämn.

Som tidigare nämnts

Som tidigare nämnts, skulle ett alternativ för dig är att börja med en solid bas att du bara skulle täcka med papper mache eller lermaterial. Om du ville göra, säger, en skulptur som skulle fungera som en vas, är ett alternativ för dig att försöka återvinna en begagnad flaska och päls det med papper mache material. Efteråt kan du dekorera den med tempera färg.

Fem. Beakta olika skulptur bitar. För att få en bättre uppfattning om hur skulpturen är gjord, vara mer observant på befintliga skulpturer och se dess fina detaljer. Titta på skulptur sten, trä skulptur, abstrakt skulptur, utomhus skulptur och gips konst, så att du kan få en uppfattning om breda skulptera tekniker och kategorier. Lägg märke till att de inte är skapade som från en enda mall, och uppmuntras av det faktum att du också är fri att upptäcka dina egna skulptera metoder och tekniker.

Utöver dessa grundläggande skulptera tips

Utöver dessa grundläggande skulptera tips.
Utöver dessa grundläggande skulptera tips.

Utöver dessa grundläggande skulptera tips, kom ihåg, är konsten handlar om att uttrycka sig själv, så det är verkligen inte ett enda sätt att göra skulpturer. Du kan välja att göra det antingen en realistisk form, eller abstrakta och fri form. Den viktigaste punkten här är att du ska ha kul, och att ens upptäcka mer om dig själv under teknikens process. Lycka till!