E2a

Hur man gör skal orkan ljus

Ljusstöpning eller ljus hälla har varit en populär hantverk verksamhet sedan början av 1970-talet. Under de senaste två eller tre åren, har konsthantverkare börjat göra skal orkan ljus från vax. Med ett votivljus placeras inuti, dessa skal ger en mjuk atmosfär, bidrar till bön och meditation, fantasifulla magi, eller romantik.

Idén bygger på gammaldags stormlykta: en olja eller ljus lampa med en hög skorsten för att skydda lågan i vinden eller utkast. En orkan skalet är en stor ihålig behållare som fungerar som lampan skorstenen.

Du kanske tror att en orkan skal tillverkat av vax skulle smälta om ett ljus placerades inuti det, men om det görs tillräckligt stor, kommer den inte att påverkas. Den kan vara gjord av vax som har en något högre smälttemperatur, eller andra ingredienser kan tillsättas för att hjälpa skalet motstå smältning. En orkan ljus skalet kan pågå en lång tid om det är korrekt gjort.

Följande instruktioner är för människor som har lite erfarenhet med ljus hälla. Grunderna är mycket lätt att lära. Din lokala hantverk butiker, liksom nationella kedjor såsom michaels.com och joann.com , har ett komplett sortiment av varor. Du bör skapa en säker, lämplig arbetsyta och vänja sig vid rutiner och säkerhetsåtgärder för ljus hälla innan du försöker göra ett ljus skal.

Få en stor pelare mögel - sex inches i diameter eller mer

Få en stor pelare mögel - sex inches i diameter eller mer. Det kan vara någon form: rund, fyrkantig, sexkantig. Eftersom du inte gör ett ljus med denna mögel, bör du täta veken hålet. Du kanske kan hitta en form som är särskilt utformade för att göra orkan skal. För nu, låt oss anta att du använder en vanlig pelare mögel. Förbered formen genom att spraya insidan med en matlagning spray eller formsläppning spray; detta kommer att göra skalet lättare att glida ut när det är gjort.

Vaxet för skalet bör vara något som inte brinner alltför lätt, det vill säga, måste den ha en hög smältpunkt. En temperatur över 150 till 190 F föredrages. Få en hård paraffin eller prova soja vax. Beroende på storleken på din form, kan du behöva så mycket som åtta till tio pounds. Också få en mindre mängd mikrokristallin vax för att blanda med det, förhållandet bör vara 1/2 £ mikrokristallin till varje 5 kg. normal vax.

Hur man gör skal orkan ljus. Få en stor pelare mögel - sex inches i diameter eller mer.
Hur man gör skal orkan ljus. Få en stor pelare mögel - sex inches i diameter eller mer.

Ha ett kallt vattenbad redo. Var säker på att du har vikter för formen, för att hålla den stadigt i badet.

Om du använder mikrokristallin vax

Om du använder mikrokristallin vax, smälter detta separat från normala vax, sedan häll det i behållaren för normala vax. När vaxerna grundligt smälts, häll dem i formen. Vänta en minut eller två och peka sidorna av formen med en träslev, det är att bli av med luftbubblor. Nu satt det hela svalna i kallt vattenbad.

Omedelbart, kommer du se att det kallt vattenbad kyler och stelnar vaxet i formen från utsidan i. När vaxet hårdnat till lite mer än 1/4 till 1/2 tum tjock, kommer det fortfarande vara flytande vax centrum.

Mycket försiktigt, lyft formen ur det kalla badet

Om du använder mikrokristallin vax. Mycket försiktigt, lyft formen ur det kalla badet.
Om du använder mikrokristallin vax. Mycket försiktigt, lyft formen ur det kalla badet.

Mycket försiktigt, lyft formen ur det kalla badet. Om en hud av vax har bildats på toppen av flytande vax i centrum, måste du ösa ut det försiktigt. Häll vätskan vax tillbaka in i smältdegeln.

Nu sätter formen på en plan yta och låt den svalna i flera timmar. Precis innan skjut skalet ur formen, bör det tappas på kylskåp i ca tjugo minuter. Detta kommer att göra skalet lättare att ta bort.

Vissa människor rekommenderar vrida skalet över på en bit folie och placera den på en varm (inte het) stekpanna under några minuter för att göra upp i skalet slät och jämn. Var mycket försiktig med att göra detta, eftersom det lätt kan slå tillbaka och smälta mer av skalet än du vill.

När skalet är gjort, kan du sätta din ljuslykta (i en glasbehållare) i tanken, tända den och njuta av showen.

Du kan få mycket fint med orkanen ljus skal

Du kan få mycket fint med orkanen ljus skal. Du kan lägga till lite färg (inte för mycket, eller mot bakgrund av ljuslykta visas inte liksom). Om du har en speciell skalform du kan även sätta i siden fjädrar eller blommor, torkade riktiga blommor, eller glaspärlor - använd din fantasi.