E2a

Hur man gör servetter och bordstabletter

Om du har lite tid över

Om du har lite tid över, extra pengar och en önskan att försköna din dukning, göra egna servetter och bordstabletter som kommer att tillfredsställa din tabell motiv. Att göra dem är riktigt enkelt. Allt du behöver är att köpa tyget har symaskinen klar, och du är bra att börja. Det tar inte en hel dag att göra dem. Du behöver bara ett par timmar att slutföra detta projekt.

För att göra bordstabletter, följ dessa steg:

Använd en bra typ av tyg för bordstabletter

Hur man gör servetter och bordstabletter. Om du har lite tid över.
Hur man gör servetter och bordstabletter. Om du har lite tid över.

Använd en bra typ av tyg för bordstabletter. Detta tyg kan användas för dina servetter och löpare också. En bra tyg för att använda för detta ändamål är Birdseye väva tyg. Det är lättare att rengöra och kommer inte krympa eller deformeras när du tvättar den. Färger kan variera beroende på vad du föredrar. Du kan använda enfärgad tyg eller du kan använda tyg med mönster. Ditt val av färg och design kommer att bero på motivet du vill uppnå i ditt dukning.

Innan du klipper tyget i bordstablett standardstorlekar, tryck för att jämna ut vikta områden. Vikta områden kan ge dig ojämn mätningar.

När du är klar trycker tyget

När du är klar trycker tyget, markera tyget på undersidan. En vanlig bordstablett mäter 14 "med 18". Tillåt en halv tum från omkretsen på tyget för fåll arbete. Vik kanterna och hålla dem med en nål innan du fortsätter på sy den.

Tryck de vikta kanterna för att lägga till extra grepp

Tryck de vikta kanterna för att lägga till extra grepp. När kanterna pressas och nålas, börja sy fållen på alla fyra sidor. Du kan använda din symaskin för att sy ihop kanterna. Om du inte har en maskin, kan du för hand sy dem, men de skulle inte vara så robust som en maskins fåll arbete.

Använd en bra typ av tyg för bordstabletter. När du är klar trycker tyget.
Använd en bra typ av tyg för bordstabletter. När du är klar trycker tyget.

Efter sy kanterna, slutligen tryck på tyg rutor innan du använder bordstabletter.

För att göra servetter, här är vad du måste göra:

Du kan använda samma tyg som du använde för dina bordstabletter om du kan använda en annan färg eller mönster. Servetter är känsligare att använda eftersom till skillnad från de bordstabletter, är de faktiskt används för att torka mat utanför de områden runt munnen. Du kan fortfarande använda samma Birdseye väva tyg, men det skulle vara bättre att använda ett mjukare bomullstyg för detta ändamål.

Innan du klipper tyget servett storlekar

Innan du klipper tyget servett storlekar, tryck på tyg för korrekt märkning. Efter att ha tryckt på tyg, lägga ut det på en plan ren yta på undersidan. En traditionell form av en servett är, naturligtvis, en kvadrat. En servett mäter 16 "med 16". Markera tyget till 16 tum torg med en ljus markör. Låt en tum på alla sidor för fållen arbete.

Skär rutor försiktigt med en bra vass sax

Skär rutor försiktigt med en bra vass sax. Var noga med att skära dem rakt för rena kanter. Vik kanterna upp till en tum ersättning. Håll vecken med ett stift och tryck på kanterna flata för en enklare och ren sömmar.

Sy kanterna med efterstygn med din symaskin. När alla sidorna sys ihop, trycker kanterna igen till en skarp vikning.

Du kan variera dina bordstabletter och servetter med olika mönster på sin design. Om du använder ett mönstrat tyg, kom ihåg att inte slumpmässigt skära tyget men skär den uppmärksamma mönstret av designen. Du vill inte att bordstablett eller bindan ser konstigt mönstrade. Dessa små detaljer kommer att hjälpa dig att framgångsrikt skapa vackra bordstabletter och servetter som dina vänner och familj kommer att uppskatta.