E2a

Hur man gör sand ljus

Sand ljus gör bra dekorationer som är användbara på samma gång. De är också mycket ekonomiskt att göra, eftersom du inte behöver köpa allt material som kommer att användas. Här är de enkla stegen för att göra sand ljus:

Hur man gör sand ljus. Placera formade sanden ljus på en tidning för att torka.
Hur man gör sand ljus. Placera formade sanden ljus på en tidning för att torka.

Ett. Förbered material som behövs. För en sand ljus, behöver du följande:

- Sand
- Vatten
- Spray vattenflaska
- Spoon eller platt pinne
- Tunn stick
- Dish pan
- Tidning
- Används eller trasiga ljus
- Pan och spis, som skall användas vid smältning ljusen
- Ljusvekens
- Begagnade kritor
- Tankar, eller några tillbehör för att utforma sanden ljus (pärlor, knappar, band)
- Alla objekt som kan användas som en form (kopp, skål, tomma burkar)

2. Skapa din sand design. Placera sanden i en dishpan och spraya den med vatten tills den är fast nog att formas. Använd din önskade formen och lägg den fuktiga sanden inuti. Skapa sedan ett hål i mitten av sandformen. Du kan placera skalen eller knappar på insidorna av formen, vilket gör att det kommer att vara i kontakt med det smälta vaxet när den hälls i formen senare.

Tre. Smält dina ljus. Smält ljusen, och ta bort de vekar från gamla ljus, om det finns några. Om din stearin är vit, kan du lägga kritor och smält den med ljus för att lägga till önskad färg. När ljuset är smält, häll den i till sandformen. Vänta tills vaxet svalna något och sedan placera veken i mitten av vaxet. Du kan behöva mer än en veke om din mögel är bred. Knyt eller klipp den övre änden av veken till en pinne för att hålla det medan vaxet svalnar och stelnar.

Att använda sig av en gel ljus.
Att använda sig av en gel ljus.

4. Slutför din sand ljus. När stearinet har svalnat och hårdnat, kan du gräva ut ljuset ur formen med hjälp av en sked eller en platt pinne. Se till att du inte råkar ta bort skalen eller knappar. När ljuset har tagits ut ur formen, borsta bort överflödig sand eller tvätta den under rinnande vatten. Kontrollera att veken inte kommer i kontakt med vattnet.

Placera formade sanden ljus på en tidning för att torka

Placera formade sanden ljus på en tidning för att torka. Om den exponerade veken är för lång, klippa det så att endast en fjärdedel av en tum från toppen är exponerat. Du kan nu lätt din nya sand ljus.

För andra motiv, kan du lägga väldoftande olja till det smälta vaxet att sluta med doftande sand ljus.

Att använda sig av en gel ljus

Att använda sig av en gel ljus, kan du också placera en annan form (ett tjockt glas eller trä stav) i mitten av sand mögel, och häll i smält vax. Stången får inte röra botten sandformen att se vaxet täcker botten och sidorna, och kommer att se ut som en ihålig cylinder. När vaxet hårdnar, kan du ta bort det sandformen, och häll sedan i en gel ljus med veken i mitten.