E2a

Hur man gör pop - up böcker för barn

Berätta historier till barn på ett sådant sätt att de kommer att bli förvånad

Berätta historier till barn på ett sådant sätt att de kommer att bli förvånad. Använd pop-up böcker. Till skillnad från vanliga böcker med teckningar, pop-up böcker kan du berätta historier med 3D-bilder. Pop-up böcker är säkert långt långt bättre och mer spännande, men de är också dyrare än andra böcker. Oroa dig inte om pengar, eftersom att göra pop-up böcker för barn är lätt och roligt. Stegen nedan kommer att guida dig om hur man gör en enkel pop-up bok för barn:

  • Förstå hur pop-up böcker fungerar. Du måste förstå den grundläggande idén om hur pop-up böcker fungerar. Målet för varje bok är att göra bilder för att stå upp vertikalt när sidan är öppen och sedan fällas ner när boken är stängd. Detta använder grundläggande fällbara tekniker för att göra det poppar upp möjligt. Det skulle hjälpa om du har en pop-up bok att titta på så att du får den grundläggande idén om hur det fungerar.
  • Förbered material som behövs. Det är mycket viktigt att du har rejäla bitar av papper för att göra starka pop-up böcker. De vanliga bond papper kommer inte att göra, eftersom de kan få lätt rasat. Använd kraftigare papper som det som används för att göra gratulationskort. Du behöver också bilder, som kan dras eller skärs ut från magasin eller gamla böcker. Notera också att de bilder du kommer att använda bör ha stabilt stöd. Om utskurna bilder är inte så robust, kan du klistra in dem på kraftigt papper och klipp ut dem igen.
  • Vik och skär tidningarna. Du behöver två papper med samma storlek för varje spridningen av en bok sida. Ett papper blir locket och den andra kommer att användas för att visa bilderna. Vik de två tidningarna i hälften, korsvis. Få insidan papper och skär linjer från den vikta delen. Bara inte skära hela vägen till den andra änden eller som kommer att trimma ner papperet. Skär bara upp till hälften av det vikta papperets höjd.
  • Öppna insidan papper och fixa de skurna linjerna. De skurna linjer kommer att fungera som stativ för pop-up bilder. Kontrollera dem genom att öppna den inre papperet. Skjut flikarna på insidan av kortet. Vik flikarna igen. Kontrollera hur pop-up sida fungerar genom att stänga och öppna pappret. Flikarna ska vikas inåt när den är stängd och sedan sprida ut när den öppnas.
  • Stick bilderna i montern. Få de utskurna bilder och klistra in den på botten så att det kommer att hålla på flikarna. Du kan hålla fast dem på den horisontella delen av klaffarna eller du kan hålla fast dem på den vertikala delen. Stickning dem på den vertikala delen kommer att kräva en liten vikning. Bara vara säker på att bilden kommer att stanna upp medan papperet är öppen. Vänta tills limmet torka.
  • Kontrollera pop-up. Stäng sidan och öppna den. Gör bilderna dök upp när du öppnade sidan? Gör bilderna vila ned som flikarna trycks genom när du stänger sidan? Om ja, då kan du gå vidare till nästa steg. Om inte, då måste du göra en liten justering som putsning bilderna.
  • Stick sidans locket. Sätt lim på baksidan av insidan papper. Var noga med att inte sätta lim på flikarna eller delar nära den. Stick insidan papper till omslaget och sidan är klar.


Skapa fler pop-up sidor för boken

Hur man gör pop - up böcker för barn. Förstå hur pop-up böcker fungerar.
Hur man gör pop - up böcker för barn. Förstå hur pop-up böcker fungerar.

Skapa fler pop-up sidor för boken. Sammanställa dessa sidor och du äntligen har en pop-up bok för barn. Notera att detta är den grundläggande och ett av de enklaste sätten att göra pop-up böcker. Det finns fler tekniker ute, som kan producera mer intressanta resultat.