E2a

Hur man gör parfym hemma

Om du har varit till köpcentret nyligen

Om du har varit till köpcentret nyligen, skulle du ha märkt att priset på parfym är rent kär! Det kan vara skönt att lukta bra men det är säkert inte praktiskt när du anser att du ger upp måltider bara för att få ha den signatur doft. Att parfym är en hobby för många människor, och om du har bestämt dig för din favorit lukt, skulle det vara mycket enkelt för dig att komma med din egen personliga och unika arom.

Konsten att göra parfym är ganska enkel

Konsten att göra parfym är ganska enkel. Det handlar om tillsättningen av olika dofter, så att den resulterande doften skulle vara mycket lugnande och upphetsande. Dofter och parfymer har en massa nivåer eller skikt till dem. De insatta skulle vilja kalla dem anteckningar - som i musiken. Det finns några dofter som kan hålla som bas för någonting. Dessa lukter är så jordnära och grundläggande att det skulle vara lätt att bygga fler dofter eller anteckningar ovanpå dem. Gå till din lokala hobby butik för en fullständig förteckning över dessa lukter. Du kan nästan säkert prova dem med sniffa kort innan du begår på att köpa din egen lilla flaskor av eteriska oljor eller infunderas essenser.

Hur man gör parfym hemma. Sätt en bägare över en låga.
Hur man gör parfym hemma. Sätt en bägare över en låga.

Allt aromatiska skulle förmodligen ha en eterisk olja. Det kan vara så grundläggande som lavendel, kamomill eller ros, men det finns även andra varianter såsom vanilj, oregano eller ens kaffe! Allt är tillgängliga och du bara måste lista ut hur du vill att din parfym att vända ut.

Här är hur du skapar en doft:

  1. Sätt en bägare över en låga. Du kan använda en liten spis eller Bunsenbrännare för detta ändamål. Lägg till en bra mängd av en bas olja eller essens. Sandelträ och vanilj är ganska bekant val. De är mycket distinkt men ändå mycket lätt på näsan.
  2. Som du omrörning oljan, tillsätt lite droppar andra eteriska oljor i mixen. Detta bör göra det dofter ovanpå varandra och förbättra lukten när du går.
  3. Du kan lägga till bara en eterisk olja eller så många du vill.
  4. När du har fått din doft, ta en ost trasa och stam din olja genom den. Detta bör ta bort de föroreningar som kan ha fallit i oljan som du vi blandar.
  5. Flaskan upp din parfym och användning som du vill.

Om du har varit till köpcentret nyligen. Konsten att göra parfym är ganska enkel.
Om du har varit till köpcentret nyligen. Konsten att göra parfym är ganska enkel.

För din egen bekvämlighet kan du vill behålla ett recept av doften med dig. Detta skulle vara bra om du vill replikera samma lukt eller om du vill dela doften med andra. Bara ta del av hur mycket bas du använde liksom antalet droppar av andra eteriska oljor som du använde för parfym.

Du kan hålla det för eget bruk av även sätta parfym i små flaskor som gåvor för små flickor och dina vänner! Lägg till ett recept guide och för att de ska göra sina egna versioner på nolltid.